Menu
2 november
Van 14:00 tot 18:00

Matchmarkt

De Matchmarkt is een matchevenement waar maatschappelijk betrokken ondernemers verbinding vinden met maatschappelijke organisaties. Door middel van vraag en aanbod proberen we zoveel mogelijk matches te maken met gesloten beurzen.

De Matchmarkt is een markt waar ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Wij nodigen je uit om op donderdag 2 november 2023 aanwezig te zijn in de evenementenhal van ‘Heer Hugo’ in Heerhugowaard. De Matchmarkt is dé gelegenheid om vraag en aanbod te matchen.

Op De Matchmarkt vragen maatschappelijke organisaties om kennis & advies, materialen een dagje uit of entertainment of helpende handen voor zaken waar ze zelf de financiële middelen of capaciteit niet voor hebben. Deze vragen worden geprobeerd te matchen met het aanbod van de ondernemers die rondlopen over de markt. Als dank voor het aanbod kan de maatschappelijke organisatie een creatieve, ludieke of gezellige tegenprestatie leveren. Zo wordt een match een gelijkwaardig partnerschap.

Voorbeelden

Welke matches werden er in het verleden gemaakt? Een autobedrijf voert een gratis APK en kleine beurt uit voor de bus van de Voedselbank. Als dank voert de Voedselbank het logo van de garage een jaar lang op hun website. Een containergigant levert een container voor het afvoeren van tuinafval en ontvangt daarvoor een lunch in diezelfde tuin voor 10 personen. Er is van alles mogelijk, als de vraag maar concreet is.

Opening

Na de officiële opening door wethouder Fred Ruiten gaat het echt beginnen. Partijen die elkaar anders niet snel tegenkomen, spreken elkaar nu aan. De Matchmarkt kent 1,5 uur handelstijd. Iedereen is gespitst op het vinden van goede contacten. Het wordt op die manier een heel dynamisch evenement.

Programma

14.00 uur Inloop & voorbereiding Maatschappelijke organisaties
14.30 uur Inloop ondernemers
15.00 uur Officiële opening door wethouder Fred Ruiten
15.30 uur Aanvang handelstijd d.m.v. het slaan op de gong
17.00 uur Einde handelstijd en officiële afsluiting met bekendmaking aantal en waarde matches
17.15 uur Netwerkborrel voor de ondernemers
18.00 uur Afsluiting

*** Tijdens dit evenement worden foto’s gemaakt. Als je er bezwaar tegen hebt om gefotografeerd te worden, geef dit vooraf aan bij de organisatie ***

Locatie

Heer Hugo Evenementen Centrum
Gildestraat 2
1704 AG Heerhugowaard

Hoe werkt het?

De maatschappelijke organisaties krijgen in de grote ruimte een plek van ca 1,5 x 2 meter toegewezen. Op deze plek mag je ‘los’ gaan op promotie van je vereniging, instelling, je stichting of je hulpvraag. Hiervoor mag je materialen meenemen. Houdt wel rekening met de grote van je plek, meer dan de aangegeven ruimte is er niet beschikbaar. Let op: Doesgoed levert geen spullen/materialen, je dient alles wat je nodig denkt te hebben zelf mee te nemen. (er is geen stroomvoorziening)

Wanneer deze ‘markt’ door alle maatschappelijke organisaties samen is opgezet, komen de ondernemers de markt bezoeken. Zij lopen rond, stellen vragen en besluiten wie ze kunnen en willen helpen. Met een leuke of ludieke tegenprestatie maak je natuurlijk meer kans.

Wie doen er mee?

Wil je weten wie zich al hebben aangemeld? Hieronder vind je een lijst met deelnemende maatschappelijke organisaties en bedrijven. Vooraf kunnen de maatschappelijke organisaties hun vraag/vragen alvast te kennen geven. (Let op: per vraag het formulier hieronder invullen) Een overzicht van de vragen vind je ook hieronder.

*** LET OP: het aantal deelnemende maatschappelijke organisaties is beperkt i.v.m. de beschikbare ruimte. Dus VOL = VOL ***