Menu
19 september
Van 09:15 tot 12:30

Workshop Gesprekstechnieken voor Coördinatoren

Op dinsdag 19 september is er een workshop over alle facetten die komen kijken bij een goed en constructief gesprek met je vrijwilligers.

Wil je meer uit je gesprekken met vrijwilligers halen? Vergroot je kennis en vaardigheden met betrekking tot verschillende gespreksvormen. In samenwerking met Team Vrijwillig wordt een workshop georganiseerd.

Centraal in de training staan eigen ervaringen, kennis, vaardigheden en casuïstiek met vrijwilligers uit de praktijk. Daarnaast wordt er veel uitgewisseld en geoefend en na afloop heb je meer bewustzijn, kennis en vaardigheden op het gebied van:

– Context en belang van selectie-, voortgangs- en slecht nieuws gesprekken
– De ingrediënten en opbouw van de genoemde gesprekken
– Een positievere houding ten aanzien van het belang van en het voeren van wervings-, voortgangs- en slecht nieuws gesprekken
– Feedback geven en ontvangen

Spreker en inhoud

De training wordt verzorgd door Wessel Louis. Hij is een ervaren communicatie expert en zorgt voor een boeiend programma waarin alle elementen die van belang zijn voor een effectief en soepel lopend gesprek aan de orde komen. In het programma is naast een theoretisch kader, ruimte om praktisch te oefenen in rollenspellen op basis van voorbeelden die door de deelnemers worden aangedragen.
We eindigen met een gezamenlijke check-out: wat neem je mee? Tussendoor is er een korte pauze.

Locatie

Team Vrijwillig
Bergerweg 1
1815AC Alkmaar

Aanmelden

De workshop (09.15 – 12.30 uur) is gratis te bezoeken. Wel dien je je van tevoren op te geven bij Team Vrijwillig. Dat kan via onderstaande knop.