Menu
28 september

Week tegen Eenzaamheid

Wist je dat 1 op de 10 mensen in Nederland zich eenzaam voelt? En dat zijn echt niet alleen ouderen. Laten we daar samen wat aan doen! Van 28 september t/m 4 oktober 2023 is het de Week tegen Eenzaamheid. Doesgoed en Stichting Present Alkmaar slaan de handen ineen. Doe je mee?

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Je kunt dat niet in je eentje oplossen maar samen kunnen we wel zorgen voor het verspreiden van kleine geluksmomentjes tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Van 28 september t/m 4 oktober wil Doesgoed zoveel mogelijk verbindingen maken tussen maatschappelijk betrokken ondernemers/medewerkers en mensen met geen of een klein sociaal netwerk. Je kunt bijvoorbeeld samen een klusje oppakken waar diegene zelf niet de mogelijkheden voor heeft of er even samen op uit voor een kopje koffie, wandeling of museumbezoek. 

Foto: Ministerie van VWS
Foto: Ministerie van VWS

Een klein gebaar kan het verschil maken

Via de button onderaan deze pagina kun je je aanmelden om mee te doen met de actie ‘De week tegen Eenzaamheid’. In het formulier kun je aangeven welk dagdeel je beschikbaar bent en naar wat voor een soort verbinding jouw voorkeur uit gaat.

Om de verbindingen te leggen werken wij samen met Stichting Present Alkmaar. Zij zoeken iemand aan de hand van jouw aanbod. Eenzaamheid bestaat het hele jaar door. Mocht je deze week niet kunnen bijdragen, meld je aan en wij kijken samen naar een passende oplossing.