Menu

Workshop ‘Effectief Communiceren’ voor taalbegeleiders

De taalbegeleiders van vereniging De Dialoog hebben tijdens hun werk te maken met vele culturen en bijbehorende omgangsvormen. Hoe kun je met respect voor de andere cultuur toch op een effectieve manier communiceren?

7 mei 2020

Zoveel culturen, zoveel omgangsvormen

De taalbegeleiders van De Dialoog helpen anderstaligen beter Nederlands te spreken, verstaan, schrijven en begrijpen. Ook laten zij hen kennismaken met de Nederlandse gewoonten en gebruiken. Tijdens hun (vrijwillige) werkzaamheden krijgen de taalbegeleiders te maken met vele verschillende culturen met allen hun eigen omgangsvormen. De dialoog zocht een partner die hen kon adviseren over hoe om te gaan met de culturele verschillen die zij in het één op één contact tegenkomen.

Tips en trucs

Op De Beursvloer troffen zij Ignius Consultancy die hen een workshop ‘Effectief Communiceren’ voor taalbegeleiders aanbood. Tijdens de workshop hebben zij geleerd over de basis van een goede relatie, het herstellen van een verstoorde relatie, het herkennen van beweegredenen en het overbrengen van een boodschap. De taalbegeleiders gingen gewapend met tips en trucs naar huis om effectief te kunnen communiceren met de anderstaligen.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2023
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com