Menu

Organisatie

Het effectief organiseren van een maatschappelijke organisatie vraagt ​​om visie, structuur en de juiste mensen op de juiste plekken. Op deze pagina vind je praktische informatie en waardevolle tips over essentiële organisatiespecten zoals het werven van bestuurders, het inzet van vrijwilligers, en het bouwen van een sterk en betrokken team. Of je nu net begint of je organisatie wil laten groeien, hier ontdek je hoe je organisatie kunt versterken met de juiste strategieën en middelen.

Doesgoed Academie - onderwerk facilitair
Werven van bestuurders

Elk bestuur heeft van tijd tot tijd nieuwe mensen nodig. Bijvoorbeeld omdat de organisatie groeit en er meer bestuurswerk is. Of omdat zittende bestuursleden voor een bepaalde tijd zijn gekozen en het tijd is voor vervanging.
>> Lees verder

Kiezen van het passende bestuursmodel

Er zijn diverse soorten bestuursmodellen. Welke het beste past bij jouw maatschappelijke organisatie kun je bepalen aan de matrix.
>> Lees verder

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Een RI&E is een onderzoek dat de gevaren op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn binnen je vereniging of stichting in kaart brengt.
>> Lees verder

Verzekeringen

Natuurlijk tref je als vereniging de nodige veiligheidsmaat-regelen. Toch kan er altijd iets gebeuren en dan is het fijn als de schade gedekt wordt. In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste verzekeringen.
>> Lees verder