Menu

Duurzaam ontruimen; de kracht van Boedelservice en Doesgoed

Op correcte wijze woningen ontruimen en de spullen verantwoord afvoeren. Dat is het werk van Sven Dias Santilhano van ‘Boedelservice’. Zijn bedrijf haalt in opdracht van derden woningen leeg. In zijn afvalrapportage van vorig jaar staat nauwkeurig beschreven wat er met de materialen gebeurt! 

30 september 2024

Sven en zijn vrouw Janine hebben ruime ervaring in het ontruimen van woningen. Daarbij worden veel  verschillende materialen weggehaald. Dat maakt hen bewust van de impact van afval op de samenleving. Daarom voeren ze een verantwoord beleid met betrekking tot een zorgvuldige verwerking en zoveel mogelijk hergebruik van materialen.

Sven was daarom meteen enthousiast toen hij hoorde van het werk van Doesgoed. Met zijn professie kan hij veel goed doen in de regio. In de tijd dat hij nu is aangesloten heeft hij tal van matches kunnen maken. Materialen en spullen die anders weggegooid zouden zijn. Een win-win dus.

Emotionele aspect

”Bij een ontruiming is het geen kwestie van de beuk erin, er gaat een proces vooraf. Dat begint met ‘gevoel krijgen’ voor de situatie van de bewoner. Wat voor type was dat, wat laat die persoon achter, wat is de waarde? Je duikt in de historie van een ander, dat kan uitlopen op een soort schatgraven. Je moet dan wel oog hebben voor waardevolle spullen. Soms kom je onverwachte pareltjes tegen, zoals antiek of waardevolle spullen. Waardevolle zaken als kunst, antiek en design kunnen worden ingekocht.

We hebben kennis van zaken dankzij onze ervaring op dat gebied bij een internationale veiling. Het draait echter niet alleen om de financiële opbrengst, met diverse spullen zijn andere mensen weer heel blij. Daar doen we het ook voor. En voor nabestaanden, die nemen we bij ontruimingen veel – soms emotioneel – werk uit handen.”

Geen woorden, maar daden

“Eenmaal aan de slag, is het een kwestie van zorgvuldig afpellen: medicijnen, batterijen, gevaarlijke stoffen, bruikbare spullen, restmateriaal, het wordt allemaal ter plekke gescheiden en volgens voorschrift afgevoerd. Daarvoor hebben we maar liefst 37 verschillende afvalstromen beschikbaar!

Wat hergebruikt kan worden, gaat naar instellingen als de kringloop, jongerencentra of CBF- en ANBI-erkende en  geregistreerde goede doelen. Met Doesgoed zijn de lijntjes kort en is de samenwerking prima. Hun netwerk is groot genoeg om de spullen op zo’n manier te verdelen dat veel mensen er profijt van hebben.

Op deze manier verzorgen we vele ontruimingen. Per keer levert dat vaak een kleine hoeveelheden restmateriaal op, waaronder mobiele telefoons. Die worden periodiek afgevoerd naar een gespecialiseerd bedrijf, de opbrengst daarvan doneren we aan stichtingen als de Cliniclowns, stichting AAP, stichting Hulphond en Opkikker. Afval heeft waarde, hebben we geleerd. Daarom gaan we er zorgvuldig mee om.”

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com