Menu

Een match gemaakt? En dan?

Heb jij voor je vereniging of stichting een match kunnen maken met een ondernemer? GEFELICITEERD!
Nu is het zaak om dit mooie kadootje goed uit te pakken. We helpen je daar graag bij.

Match uitvoeren

1. Voor het uitvoeren van de match ben je als maatschappelijke organisatie in de ‘lead’. Neem het initiatief voor contact met het bedrijf dat de vraag gaat invullen en bespreek met hen de inhoud van de klus en de planning voor het uitvoeren daarvan.

2. Geef aan Doesgoed door wanneer de match heeft plaatsgevonden met een kort verslag van je ervaring. Met een foto zijn we helemaal blij, die plaatsen we dan zoveel mogelijk op onze social media. Hiermee geven we bekendheid aan jouw organisatie, de ondernemer en inspireren we hopelijk andere ondernemers.

Foto: Marcel Witte Fotografie

3. Ondernemers komen niet alleen iets brengen, ze kunnen ook van jullie leren! Nodig de werknemers uit voor een rondleiding of begin een klus met een presentatie en laat ze in gesprek gaan met jullie medewerkers, vrijwilligers of bewoners. Op de lange termijn zorgt dit voor opbouw van sociaal kapitaal.

Na de match

Het is verstandig om te investeren in een duurzame relatie met de ondernemer. Een goede ervaring kan ervoor zorgen dat het bedrijf zich meer betrokken gaat voelen bij jouw organisatie waardoor zij ook op andere gebieden kunnen gaan sponsoren. Bovendien komt het vaak voor dat een ‘werknemersvrijwilliger’ zich na de evenement gaat aanmelden als reguliere vrijwilliger of donateur. Zorg daarom ook voor een stukje ‘nazorg’:

1. Zorg tijdens of na het uitvoeren van de match bijvoorbeeld voor een berichtje op Facebook, Instagram of LinkedIn waarin je de ondernemer (én Doesgoed) tagt. Zo geef je ook exposure aan het bedrijf en inspireer je anderen.

2. De klus wordt dan wel vrijwillig uitgevoerd, dat betekent niet dat je de vrijwilligers/de gever niet kunt bedanken! Een klein gebaar is al genoeg en hoeft niet veel te kosten. Je kunt ook denken aan het gezamenlijk afsluiten van een klus met een hapje en een drankje. Of het bakken van koekjes door cliënten. Bedenk zelf iets creatiefs. Zo kom je ook meer te weten over de drijfveren van de ondernemer en breidt je je netwerk uit.

3. Geef aan Doesgoed door wanneer de match is volbracht, wat de maatschappelijke waarde van de klus is en hoe je het hebt ervaren. Stuur een foto mee van het resultaat. Zo houden wij ons systeem up-to-date, zorgen we voor een kwalitatieve dienstverlening en zetten we jouw vereniging/stichting en de ondernemer nog even in het zonnetje.

Voor advies bij de voorbereiding, uitvoering en nazorg van een match kun je altijd bij ons aankloppen. Samen zorgen we er zo voor dat we onze omgeving een stukje mooier maken en haar bewoners gelukkiger!