Menu
20 juni
Van 14:00 tot 18:00

De Veiling – matchen bij afslag

Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Op donderdag 20 juni 2024 is Museum BroekerVeiling het decor voor ons event ‘De Veiling – matchen bij afslag’. Geen schuiten met aardappelen maar kavels met vragen van maatschappelijke organisaties die bij afslag worden geveild aan de bedrijven in de veilingbanken onder leiding van de veilingmeester. En die veilingsmeester is dit jaar niemand minder dan de Burgemeester van Dijk en Waard; Maarten Poorter.

De veiling - matchen bij afslag

Programma (onder voorbehoud)

  • 14:00 uur: ontvangst van de eerste groep maatschappelijke organisaties
  • 14:30 uur: ontvangst ondernemers / bedrijven
  • 14:45 uur: verplaatsen richting afmijnlokaal (veilinghal) voor de ondernemers
  • 15:00 uur: start veiling 
  • 16:30 uur: matches concreet maken en borrel
  • 18:00 uur: einde  

Werkwijze

De veiling - matchen bij afslag

Op de dag van De Veiling hebben de maatschappelijke organisaties voorafgaand aan de daadwerkelijke veiling de mogelijkheid om hun plek in te richten. Voor de veiling nemen alle ondernemers/bedrijven plaats in de veilingbanken en varen de maatschappelijke organisaties met hun schuit door de veilinghal waar zij hun vragen presenteren. Geen vaarbewijs nodig, er vaart een schipper mee! De ondernemers kunnen vanuit de veilingbanken reageren op de hulpvragen. Verwacht je te kunnen helpen? Dan wordt dat genoteerd door de veilingmeester. Na de veiling treffen jullie elkaar om waar nodig meer informatie uit te wisselen en de daadwerkelijke match te sluiten. Daarna loop je nog even langs de notaris voor een stempel om jullie match te bekrachtigen.

Checklist indienen vragen (voor mo’s) 

Denk bij het aanmelden van de hulpvragen aan de volgende punten: 

  •  Dien bij voorkeur meerdere (soorten) vragen in zodat meerdere bedrijven kunnen matchen. Ook wanneer wij moeten selecteren vergroot je met vragen in verschillende clusters (bijv. klussen, materialen, kennis en advies, ondersteuning bij communicatie);
  • Check op verschillende afdelingen van de organisatie welke vragen er leven; op kantoor kan men behoefte hebben aan financieel advies, op de vloer zouden klussers welkom kunnen zijn; 
  • Denk vast na over een aansprekende manier waarop je de hulpvragen kunt presenteren op de varende schuiten. 

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers vanuit maatschappelijke organisaties is beperkt. Wanneer de inschrijving open is, sturen we een uitnodiging. Meld je daarna snel aan, want vol = vol.