Menu

Alles draait om gastvrijheid

Horecamannen Peter Visser en Walter van Westbroek kennen een lange geschiedenis samen. In 2011 zijn ze hun gezamenlijke bedrijf gestart. Vanuit het adviseren van horecaondernemingen zijn ze uiteindelijk zelf gestart met één horecazaak. Later kwamen daar meer bedrijven bij en de Henry’s Groep was geboren.

17 oktober 2023

Naast horecalocaties verzorgen ze ook catering op locatie en hebben ze daarnaast onlangs ‘Stammis horecaverhuur’ overgenomen. “Zo verlengen we de keten en kunnen we in de volle breedte onze gasten bedienen”, aldus Peter.

De Henry’s groep houdt zich bezig met gastvrijheid, in de ruimste zin van het woord. “Niet dat we alles doen wat de gasten willen, maar wát we doen is altijd bekeken vanuit de gast We willen een meerwaarde leveren, zodat je aangenaam verrast wordt”, legt Walter uit. “Een gast gaat naar het theater of een museum en komt daar niet met als eerste reden de horeca. Wij willen ze dat extra stukje gastvrijheid geven.”

Peter vult aan; “Als je opereert in een stad, zichtbaar bent, dan is dat stukje meerwaarde juist heel belangrijk. Want wij geloven dat je overal een biefstuk kunt kopen en een goede carpaccio kunt eten.

Het gaat erom dat je ook die mevrouw die alleen een kopje koffie drinkt en de hele ochtend blijft zitten, aandacht geeft en even een praatje maakt. Dat is belangrijk, het hoeft niet altijd veel omzet te genereren.” Het is dus niet zo gek dat juist in de tijd van corona, de ondernemers creatief aan de slag gingen. Zij wilden hun gasten blijven bedienen, ook als dat inhoud dat hun traiteurmaaltijden dan aan de deur bezorgd moesten worden. “We wilden ook graag ons personeel aan de slag houden natuurlijk” zegt Walter. Het resultaat was de SRV-wagen, de rijdende supermarkt. “Het was eigenlijk meer een praatwagen”, vertelt Peter.

“In de lastige tijd kwamen mensen langs om een praatje te maken en de maaltijden waren meer bijzaak. Het was dan ook zeker geen winstgevend experiment, maar een verlengstukje van onze gastvrijheid.” De wagen heeft daarom na corona nog maanden dienst gedaan.

Peter en Walter zijn een goed team samen. Peter zegt daarover; “Juist door onze samenwerking gaat het goed binnen het bedrijf.

We versterken elkaar. Dat is organisch zo gegroeid en werkt nog steeds zo. We hebben wel een mening over elkaars werk, dat zit ons alleen niet in de weg. En samen sparren helpt ons om goede, overwogen beslissingen te nemen.” Waar Peter het gezicht naar buiten is, is Walter meer de man achter de schermen. En dat werkt voor beide mannen prima.”

De reden om aan te sluiten bij Doesgoed is een logische stap in de bedrijfsvoering van de heren. “Maatschappelijk goed doen zit in ons DNA”, aldus Walter. “Het is niet alleen halen, met brengen bereik je soms veel meer en hou je het ook beter vol. Omdat we regelmatig benaderd worden, vinden wij het prettig om de aanvragen via Doesgoed te stroomlijnen.

Peter Visser en Walter van Westbroek van de Henry’s Groep stellen aan Rabobank Alkmaar e.o. de volgende vraag: Jullie zijn als bank een middelpunt binnen de maatschappelijke regio, die aangeeft erg maatschappelijk betrokken te zijn. Hoe geven jullie hier invulling aan?

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com