Menu

Around the clock

Het klokje rond sporten, 12 uur bikkelen voor het goede doel. Zij deden het gewoon.
16 juni 2022

Het klokje rond sporten; dat is wat deze Tree11-Doesgoed-Challenge inhield. Een Challenge (een uitdaging aangaan) is iets dat je nog niet kent of ooit gedaan hebt en buiten je comfortzone ligt. Vaak omdat het je het gevoel geeft dat je leeft. Sporten van 08.00 – 20.00 uur is een behoorlijke uitdaging, maar ruim 40 sporters gingen deze aan op zaterdag 11 juni in Sportschool Tree11 in Alkmaar.

Het goede doel

De reden van deze intensieve prestatie, was geld inzamelen voor de Kindervakantieweken van Humanitas. Voor sommige kinderen is een vakantie niet zo vanzelfsprekend, vanwege de omstandigheden thuis zoals gezondheid of financiën. Humanitas zorgt voor een (ont)spannende en unieke week, waar kinderen tussen de 8 – 11 jaar kosteloos aan deel kunnen nemen. Maar het kost natuurlijk wel geld. En dankzij dit initiatief is dat geld er nu.

De Challenge

De sporters gingen van start in teams van 5 personen. Per team was er steeds één sporter 12 minuten met een WOD (workout of the day) bezig, waarna deze werd afgelost door een teamgenoot. Skiën, fietsen, burpees, kettlebell swings, diverse oefeningen kwamen voorbij. De sporters werden tussendoor voorzien van eten en drinken en Chantels Mengelmoes heeft belangeloos een voedzame sportmaaltijd gekookt. Dit alles stelde de sporters in staat deze vrij unieke prestatie neer te zetten en bovendien werd er een prachtig bedrag van € 4.210,= opgehaald.

We wensen alle kinderen veel plezier straks in Egmond tijdens hun vakantieweek!

Foto’s gemaakt door Johan Jonk @capturedbyjonk

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com