Menu

Bij Braas draait het om ambacht

Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. bestaat sinds 1938. Het bedrijf is opgericht door de heer G. Braas en was in de beginjaren actief als lokale ambachtelijke bakker. De opkomst van de supermarkten werd door de familie al snel gezien als een groeikans. Door te starten met broodleveringen aan lokale supermarkten is het familiebedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardige industriële brood- en banketbakkerij. Inmiddels staat de 3e generatie aan het roer van deze dynamische en groeiende organisatie. We spreken eigenaar Brian Braas en HR & Logistiek Directeur Bart Smit.

25 mei 2023

“We worden zeer regelmatig, zeg maar vaak, gebeld om te sponsoren of iets goeds te doen. Die aanvragen komen werkelijk uit het hele land. Dat komt doordat mensen onze vrachtwagens’s regelmatig zien rijden”, zegt Brian Braas. Helaas betekent dat ook dat er geen zicht is op de sponsoraanvragen of waar spullen terecht komen. “Doesgoed is een professionele partij die ons helpt bij het aanbrengen van structuur hierin. Jullie hebben de juiste contacten en weten de weg binnen de maatschappelijke organisaties. Op die manier weten we dat als we goed doen het ook goed terecht komt.”

Van sponsoring tot maatschappelijke teambuilding

“Het spreekt voor zich dat we met onze producten kunnen sponsoren. Zo hebben we tijdens Doesgoed in Actie alle 170 klussers voorzien van gevulde koeken en krentenbollen. Ook hebben we  voor een toneelvereniging een partij houten platen vanuit Vlissingen meegenomen. Als wij dan toch elke dag met een vrachtwagen vol brood en banket naar Zeeland rijden, is het voor ons een kleine moeite om dat hout op terugweg mee te nemen. En de toneelvereniging is er heel erg blij mee. En in de toekomst, als het iets minder hectisch is, willen we ook aan maatschappelijke teambuilding doen.” Bart Smit heeft er zeker al over nagedacht.

Doesgoed brengt ons structuur

Wanneer Brian gevraagd wordt waarom ondernemers aan zouden moeten sluiten, is hij heel stellig in zijn antwoord.  “Als je zinvolle dingen wilt doen waardoor de regio een stukje mooier wordt, is het belangrijk een partner als Doesgoed te hebben die de weg weet. Doesgoed kent aan de ene kant de maatschappelijke organisaties en aan de andere kant de aangesloten ondernemers. Daardoor is de kans op succesvolle matches groot. Als ondernemer geeft je dat veel meer voldoening. Wanneer ik nu gevraagd wordt, weet ik dat het goed terecht komt en krijg ik ook nog een terugkoppeling en/of een leuke tegenprestatie.”

Brian Braas en Bart Smit stellen aan Peter Visser en Walter van Westbroek van de Henry’s Groep de volgende vraag: Jullie exploiteren Eetcafe Pluis en Klunder en daarnaast nog enkele andere interne locaties. Wat kan de horeca toevoegen aan het goede werk van Doesgoed?

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com