Menu

Dagbesteding wordt ondernemerschap bij Het Broodboetje in Spierdijk

10 juni 2021

Het was het dagelijkse loopje van cliënten van De Oever, een woonlocatie van Esdégé Reigersdaal; een broodje halen bij Maria’s broodboetiek in Spierdijk. Toen begin 2020 de bakker dreigde te verdwijnen, besloot Esdégé-Reigersdaal actie te ondernemen. Want niet alleen was dit de allerlaatste winkel van Spierdijk, het loopje naar de bakker was een belangrijk dagelijks ritueel geworden van de bewoners van De Oever.

En zo werd Het Broodboetje geboren, een dagbestedingslocatie die mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking de kans geeft hun talenten in te zetten voor of achter de schermen van de bakkerij. Maar… hoezo dagbesteding? Dit gaat veel verder dan een zinvolle invulling van de dag, dit is ondernemerschap! Achter de winkel, in ‘Het Scharrel Boetje’, worden cadeaupakketten samengesteld die rond Moederdag gretig aftrek vinden, in de vitrine staat zuivel van Dijkgatshoeve en andere lokale ondernemers en nu de zomer zijn intrede doet, wordt de terrasfunctie uitgebreid.

Tijdens De Waaier in Actie, de dag waarop betrokken ondernemers de handen uit de mouwen steken voor maatschappelijke organisaties, werden de nieuwe (tweedehandse) terrasstoelen bont gekleurd door de schilders van Lokat 3.0. En de cliënten hielpen mee, want ook dat hoort bij het runnen van een eigen winkel. Alex, die tijdens de afgelopen evaluaties steevast benoemde dat hij niets had geleerd die dag, zei nu: “Ik heb geleerd hoe ik een stoel moet schilderen.” En dat is precies waar stichting De Waaier voor staat; lichtpuntjes creëren dankzij de verbinding tussen een betrokken ondernemer en een maatschappelijke organisatie en hen ondertussen verder helpen bij het ontwikkelen van het eigen ondernemerschap.

Het terras van Het Broodboetje staat klaar om dorpsbewoners en dagjesmensen een broodje te serveren. Want brood, daar zit wat in. Héél veel trots en liefde in dit geval.

Deze column verscheen eerder in de lokale nieuwsbladen van Rodi Media.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com