Menu

De Paarse Engel

Naast publicaties van een aantal korte verhalen is De Paarse Engel nu de vierde thriller van Era Richmen, pseudoniem voor Eric Bakker.

16 juni 2022

In het dagelijks leven is Eric Bakker partner/mede-eigenaar van Square Four, een vastgoedmanagementorganisatie in Alkmaar met circa 50 medewerkers. In zijn vrije tijd schrijft Eric thrillers onder het pseudoniem Era Richmen. ‘De Paarse Engel’ is zijn vierde boek en 100% van zijn schrijversroyalty’s gaan naar twee goede doelen; Dream4kids en AYA Jong & Kanker Foundation. 

Het schrijven van een boek was altijd al een droom, maar toen Eric jaren geleden te maken kreeg met ziekte van dierbaren, besefte hij dat hij die droom moest gaan verwezenlijken. De eerste boeken schreef hij nog samen met Herman Zandstra, maar na het derde boek zijn de twee in goede harmonie uit elkaar gegaan en bleef Eric gebruik maken van het pseudoniem.

Goede doelen

“Toen ik mijn vorige hoofdpersoon vorm gaf als geheim agent die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, zette dat mij aan het denken. Mocht ik me wel achter een fictief personage verschuilen om de wereld beter te maken of kon ik zelf ook nog meer doen voor mijn omgeving?” vertelt Eric. “Op dat moment besloot ik 100% van mijn royalty’s te schenken aan goede doelen. Mijn uitgever LetterRijn steunt dit initiatief en doet een extra donatie per boek.”

Keuzemoment

De keuze voor Dream4kids is voor Eric een heel logische. Er ligt namelijk een parallel met de antagonist uit het boek, die als kind een trauma heeft opgelopen. Hierdoor opereert hij op een bepaalde manier en is hij zelfs uit op grootschalige wraak. Misschien had hij dit gedrag niet vertoond als hij hulp had gekregen bij het verwerken van zijn trauma.  Dream4kids organiseert zogenoemde ‘Droomdagen’ voor individuele kinderen als onderdeel van hun therapie, juist om hen te helpen hun trauma te verwerken en weer perspectief te bieden op een nieuwe start.

Bij AYA Jong & Kanker Foundation refereert Eric aan de ziekte van zijn dierbaren. Zij hadden kanker. AYA ondersteunt jongvolwassenen tussen de 18 en 38 jaar die dit overkomen. Deze doelgroep valt qua aandacht een beetje tussen wal en schip, terwijl het een heel cruciale levensfase is waarin de getroffenen zitten: bezig om een carrière op te bouwen, een huis te kopen, een gezin te stichten en ga zo maar door.
Beide initiatieven zijn relatief jonge organisaties en bouwen aan naamsbekendheid. “Daarom heb ik juist hen gekozen om te ondersteunen”, vertelt Eric.  

Verrijking

Het schrijven heeft zijn leven verrijkt. “De gesprekken met de goede doelen en de drama’s die daar achter schuil gaan, doen me beseffen hoe goed ik het zelf heb. Ook mijn aansluiting bij stichting Doesgoed komt voort uit het besef dat we samen wat moois van de omgeving kunnen en moeten maken.”

Wil jij als ondernemer goed doen, koop dan dit boek. Geef het aan relaties, aan je personeel als  kerstgeschenk of aan een dierbare. Dat kan via : De Paarse Engel (2022) – Era Richmen – LetterRijn of andere webshops zoals Bruna of BOL.com. Uiteraard kan het boek ook via de lokale boekhandel worden besteld. Per boek gaat er 2,70 euro naar de goede doelen.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com