Menu

In het historische veilinggebouw van Museum Broekerveiling werden op 20 juni geen kolen en uien geveild, maar maatschappelijke hulpvragen. De Veiling bracht ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de regio samen voor een middag vol verbinding.

24 juni 2024

De dag begon met een welkom van Ralph de Kleijn, onze Chef Vriendjespolitiek. Hij vertelde hoe het evenement is bedacht in coronatijd. De bedoeling was dat het een eenmalig evenement zou zijn, maar het was zo’n succes dat dit inmiddels de derde editie is van De Veiling.

Ralph introduceerde de veilingmeester van de dag: niemand minder dan de burgemeester van gemeente Dijk en Waard, Maarten Poorter. Zodra er een match werd gemaakt, werd dit genoteerd door de aanwezige notaris. Na de veiling ontmoetten de partijen elkaar om details te bespreken en hun match te verzegelen bij de notaris. 

Hulpvragen

De hulpvragen varieerden sterk. Het Leger des Heils vroeg om koffie voor hun warme huiskamer. De veiling ging nog maar net open of er werd al op de knop gedrukt. Speeltuin ‘t Span uit Alkmaar Noord, de enige speeltuin in de buurt met speeltoestellen voor kinderen met een beperking, vroeg om schilders en verf om hun speeltuin op te knappen. Coöperatie Lichtpunt uit Alkmaar zocht een laserprinter en tuinstoelen in ruil voor een lunch in hun tuin. Daarnaast werd er ook gevraagd om verrijdbare moestuinbakken, parasols, bedrukking op kleding, promotiemateriaal, business coaching en een palletwagen.

Zoveel matches

Aan het eind van de dag waren maar liefst 62 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van 64.000 euro. Dit inclusief een bedrijfsbus voor Dijk en Waard Voor Elkaar, mede mogelijk gemaakt door een gezamenlijke inspanning van de ondernemers.

Sanne Koomen van Doesgoed kijkt terug op een geslaagde dag: “We hebben alleen maar blije gezichten gezien, zowel bij de ondernemers als bij de maatschappelijke organisaties. En niemand is uit het bootje gevallen, dus dat is ook mooi!”

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com