Menu

De Waaier in Actie

Zo’n veertig afgevaardigden van ondernemend Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk staken op vrijdag 18 september de handen uit de mouwen tijdens De Waaier in Actie, een initiatief van stichting De Waaier. Op deze dag voerden zij diverse klussen uit voor maatschappelijke organisaties uit de regio.

8 oktober 2020

Stropdas af, laarzen aan

Het OntwikkelTeam ging tijdens De Waaier in Actie aan de slag bij Kinderboerderij Beestenboel in Zuid-Scharwoude.
Foto: LaLuuz Fotografie

Linda Nieuwenburg en Marjan van Rhoon van Het OntwikkelTeam trokken de laarzen aan om te helpen bij kinderboerderij De Beestenboel. Linda: “Vrijwilligerswerk hoeft niet structureel of een hele dag te duren, een paar uur de handen uit de mouwen kan al van toegevoegde waarde zijn.” Bij Zorgerf Waarland ging een afvaardiging van RAADHUIS aan de slag. “Vandaag bouwen wij een dakje in plaats van een website”, aldus Bart van Koppen. Ook in het Oosterdelgebied werd hard gewerkt. Medewerkers van SQR hielpen onder een stralende zon met het onderhoud op de eilanden. “Het is voor de flora en fauna heel belangrijk om het gebied te onderhouden maar het is veel werk dus alle extra hulp is meer dan welkom”, vertelt Cock de Vries van Stichting Veldzorg Oosterdel. Natuurlijk gingen ook bij de leden van het bestuur van De Waaier deze dag de stropdassen af en de hakken uit om te klussen bij Het Rekerhuis in Alkmaar.

Een mooiere omgeving

Doel van De Waaier in Actie is om op één dag de regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger te maken. Daartoe worden er die dag meerdere ‘matches’ uitgevoerd die De Waaier sluit tussen een bedrijf en een maatschappelijke organisatie.

De vrijwilligers gaan zowel met eigen collega’s als met samengestelde teams van andere bedrijven aan de slag. Bart van Koppen: “Ik hoop dat elke ondernemer het zichzelf gunt om even los te komen van het beeldscherm en te zien waar het écht om gaat in het leven.”

Medewerkers van RAADHUIS bouwden “een dakje in plaats van een website” tijdens De Waaier in Actie.
Foto: LaLuuz Fotografie

Lokale impact

De Waaier in Actie werd dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. Het initiatief is voortgekomen uit de landelijke vrijwilligersdag NL Doet. Stichting De Waaier wil met De Waaier in Actie vooral de impact op lokaal niveau vergroten. Zij spreken daarbij vooral de ondernemers en bedrijven aan en bieden hen met De Waaier in Actie een platform om zich te manifesteren op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. “Als je vindt dat je het te druk hebt dan is dat juist een teken dat je even los moet komen van je werk. Er hoeft niet altijd geld tegenover te staan, dit betaalt zichzelf terug, aldus Het OntwikkelTeam.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com