Menu

De waarde van geven

26 februari 2021

Maakt geld gelukkig? Een vraag waar wetenschappers nog niet over uit zijn. Maar wat als je je geld kunt inzetten om een ander gelukkig te maken, word je er dan zelf ook gelukkig van? Met andere woorden: wat is de waarde van geven?

Waar men het in de wetenschap wél over eens lijkt te zijn is dat wáár het geld aan wordt uitgegeven van invloed is op het geluksgevoel dat wordt ervaren. Bovenaan staat dan ook dat men gelukkiger wordt als het geld wordt weggegeven. Bij stichting De Waaier geven we dan wel vooral materialen, kennis en helpende handen van ondernemers aan maatschappelijke organisaties en dus geen geld, maar wél kennis óver geld. 

Op 4 maart verbindt De Waaier daarom de kennis van de vrijwilligers van de SESAM Academie aan tientallen medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties in onze regio in een webinar over fondsenwerving. Want of geld daadwerkelijk gelukkig maakt, daar is het laatste woord nog niet over geschreven. Maar dat het soms nodig is om die geluksmomenten voor ouderen in een zorginstelling, dieren bij een kinderboerderij of kinderen in een opvanghuis te creëren, dat is duidelijk.

De maatschappelijke organisaties leren in het webinar waar en hoe ze geldbronnen kunnen vinden en aanvragen voor de financiering van hun dromen voor de organisatie waar zij voor werken. Want geld maakt dan misschien niet gelukkig, gelukkig maken ze geld om deze dromen te kunnen verwezenlijken. En wat zullen ze daar gelukkig van worden!

Advies of tips nodig over fondsenwerving? Neem dan contact met ons op!

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com