Menu

Doesgoed in Actie 2022

Maar liefst 135 afgevaardigden van ondernemingen uit de regio hebben op 25 verschillende locaties de handen flink uit de mouwen gestoken op 20 mei tijdens
Doesgoed in Actie. Zo hebben we met elkaar heel wat maatschappelijke organisaties in de regio geholpen.

24 mei 2022

Wat een dag, wat een inzet!

Het personeel van zorglokatie ‘Oudorperzand’ had een heuse rolstoelwasstraat ingericht. De bewoners konden hun rolstoel eens goed onder handen laten nemen door de medewerkers van gemeente Alkmaar (afdeling WMO). Wassen, soppen, afspoelen, geen plekje werd overgeslagen. Zelfs de reserve rolstoel die in de gang stond, werd onder handen genomen. Dat één bewoner opmerkte: “jij moet maar geen schoonmaakster worden”, mocht de pret niet drukken. Rolstoelschoonmaker zijn voor één dag was super tof!
En wat te denken van de drie toppers die bij stichting Veldzorg aan de slag gingen. De twee dames waren niet enthousiast over grote hoogten, ze gingen wél de steiger op om te verven. En hoewel ze elkaar vooraf niet kenden, schiep dit wel een bijzondere band en hadden ze een geweldige dag met elkaar.

rolstoelwasstraat
De WMO medewerkers van gemeente Alkmaar hebben flink gesopt bij zorglocatie ‘Oudorperzand’ in de rolstoelwasstraat. (foto: Lu Luuz fotografie)

Van vastgoed naar zeebenen

zeekadetten heerhugowaard
Er werd hard gewerkt en ook flink gelachen op de boot van Zeekadetten Heerhugowaard. (foto; La Luuz fotografie)

De medewerkers van Square Four zijn gespecialiseerd in vastgoedmanagement, maar deze dag waren ze te gast op een schip. ‘Kapitein Iglo’ van ‘De Abel Tasman’ van stichting Zeekadettenkorps Heerhugowaard zette ze aan het schoonmaken, schuren en verven. Het werd een gezellige boel waar hard werd gewerkt onder het zingen van (zeemans)liederen die de kapitein speciaal voor deze gelegenheid had opgezet.

De rekwisieten van stichting Kaeskoppenstad zijn na een aantal jaar in de opslag weer klaargemaakt voor gebruik door de medewerkers van Betty Blocks. We kunnen op 4 en 5 juni weer teruggeworpen worden in de 16e eeuw.

En zo zijn onze vrijwilligers op tal van andere locaties geweest om impact te maken. Soms met de collega’s van de eigen onderneming, maar ook vaak met samengestelde teams van diverse bedrijven. Zo konden de vrijwillige ondernemers ook met elkaar contact leggen onder het harde werk wat verzet is. De organisaties hebben goed gezorgd voor hun vrijwilligers door koffie en lunches te verzorgen. En wij bezochten diverse locaties met een bakfiets om de door Bakkerij Jos Rood geschonken gevulde koeken te bezorgen.

Lokale impact maken

Het doel van Doesgoed in Actie is om de regio een stukje mooier te maken en haar bewoners een geluksmoment te bezorgen. Wij vinden dat dat goed gelukt is, gezien de vele leuke reacties die we gekregen hebben van zowel de klussers als de instellingen waar geklust werd. Het initiatief voor Doesgoed in Actie is voortgekomen uit de landelijke vrijwilligers dag NL Doet. Wij willen vooral de impact op lokaal niveau vergroten. En hoe kan dat nou beter dan de altijd drukke ondernemers een dag helemaal los te laten komen van hun werk en hun handen uit de mouwen te laten steken?

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com