Menu

Echte avonturen kun je niet downloaden

De Waaier zorgt voor speelplezier bij speeltuin De Jeugdhoek

9 oktober 2020

“Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn.”* Door corona leek zelfs buitenspelen even onmogelijk voor kinderen. En dat terwijl buitenspelen enorm belangrijk is maar helaas ook steeds minder vanzelfsprekend. Uit onderzoek van Jantje Beton blijkt dat drie op de tien kinderen nooit of slechts één keer per week buiten speelt. Stichting De Waaier ondersteunt dan ook graag de speeltuinen in de regio om dit te stimuleren en te faciliteren.

Gebrek aan speelruimte

Kinderen die regelmatig buitenspelen staan sterker in hun schoenen. Buitenspelen is essentieel voor een gezonde fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Ruim 80% van de kinderen wordt vrolijk van buitenspelen maar eenzelfde percentage voldoet niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Het beeldscherm heeft een steeds grotere aantrekkingskracht maar ook een gebrek aan buitenspeelruimte is daar debet aan.

Buitenspelen is een feest

In Koedijk dreigde dit enige tijd geleden ook te gebeuren toen men een steeds grotere toename van verkeer en nieuwbouw zag ontstaan. Gelukkig kon het oude voetbalveld plaatsmaken voor speeltuin De Jeugdhoek. Maar ook daar konden zij als gevolg van corona lange tijd geen ruimte bieden aan spelende kinderen. Toen zij weer open konden hebben de vrijwilligers hard gewerkt om de speeltuin weer aantrekkelijk en veilig te maken waarbij stichting De Waaier kon bemiddelen voor diverse materialen. Zo heeft gemeente Heerhugowaard boomstammen beschikbaar gesteld voor de afbakening van de nieuwe zandbak (foto), konden er dankzij stichting Lief Langedijk vijf schelpzwembandjes worden aangeschaft en Stammis Horeca Verhuur B.V zorgde voor een springkussen tijdens het jaarlijkse Speeltuinfeest. Buitenspelen is tenslotte altijd een feest. En jij bent uitgenodigd dus hop, naar buiten! Echte avonturen kun je tenslotte niet downloaden.* 
 
Loesje

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com