Menu

Doesgoed wil de verbindende factor zijn binnen een groeiend netwerk van ondernemers die Maatschappelijk Betrokken zijn en dit een vast onderdeel hebben gemaakt van hun bedrijfsvoering. Inspiratie op Locatie is één van onze bijeenkomsten waarbij inspireren centraal staat. En met dit doel voor ogen kwamen wij bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

26 juni 2023

Op dinsdag 20 juni waren er ruim 60 ondernemers aanwezig tijdens de Inspiratie op Locatie bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Een uniek inkijkje in het werk achter de schermen.

Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met hoofdlocaties in Alkmaar en Den Helder. Het leveren van de beste zorg in de regio Noord-Holland Noord is voor Noordwest Ziekenhuisgroep de eerste prioriteit. Met 770 bedden, ruim 4500 medewerkers en zo’n 340 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep één van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland.

Stefan Kroese, voorzitter van de Raad van Bestuur nam de aanwezigen onder andere mee in de verbouwplannen van beide locaties en de uitdagingen die daarbij komen kijken om de patiënten en bezoekers hier zo min mogelijk last van te laten ondervinden. Daarnaast kwamen onderwerpen als verduurzaming en de personele organisatie in deze krappe arbeidsmarkt ter sprake.
’t Praethuys is een begrip geworden voor mensen die leven met en na kanker. Machiel Baaijens vertelde meer over het werk wat ze daar al 20 jaar doen. Voor de patiënten in het ziekenhuis is de stichting ‘Vrienden van Noordwest’ opgericht. Deze stichting is nog heel jong en Bianca Wieringa nam ons mee in hun plannen en reeds gerealiseerde projecten.

Eric Bakker, aangesloten ondernemer bij Doesgoed EN schrijver onder de naam Era Richman nam de aanwezigen mee in zijn motivatie om al zijn schrijver-royalty’s te doneren aan twee goede doelen t.w. Dream4kids en AYA Jong en Kanker Foundation.

Na het plenaire deel ging de groep uiteen voor een rondleiding langs de verschillende facetten van het ziekenhuis. Ze kregen uitleg over hoe de beveiliging geregeld is, werden meegenomen in de enorme aantallen kleding die het uitgifteloket voor het personeel verwerkt en kregen een inkijkje in de planning van de vrijwilligersorganisatie die het patiëntenvervoer regelt. In de keuken worden alle maaltijden met zorg bereid voor de patiënten. De maaltijden zijn voor 80% vegetarisch en daarin lopen ze voorop in de zorg.

Foto’s zijn gemaakt door: Erik Boschman fotografie

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com