Menu

Een inspirerende werkplek

Doesgoed wil de verbindende factor zijn binnen een groeiend netwerk van ondernemers die Maatschappelijk Betrokken zijn en dit een vast onderdeel hebben gemaakt van hun bedrijfsvoering. Inspiratie op Locatie is één van onze bijeenkomsten waarbij inspireren centraal staat. En geïnspireerd werden we zeker bij Werkwaard. (onderdeel van Esdégé Reigersdaal)

25 september 2023

Dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn, bewijzen de cliënten van Werkwaard. Wat een mooi werk verzetten zij in de veilige omgeving waarin ze gehuisvest zijn. Het was daarom een zeker een boeiende ‘Inspiratie op Locatie’ waar we met ongeveer 60 aangesloten ondernemers een kijkje mochten nemen.

Na een korte introductie door Ralph de Kleijn vertelden Nico Plug en Marjolein Soonius meer over Esdégé-Reigersdaal en dan met name gericht op de locatie Werkwaard.
Werkwaard is een werkplek midden in de maatschappij waar dagbesteding op maat geboden wordt. Voor elke cliënt wordt invulling gegeven aan de dag met zinvolle en nuttige werkzaamheden. Werkwaard voert regelmatig opdrachten uit voor bedrijven en particulieren. De werkzaamheden zijn verdeeld over verschillende werkplaatsen op deze locatie.

Ralph de Kleijn, Chef Vriendjespolitiek Doesgoed
Nico Plug, voorzitter raad van bestuur Esdégé-Reigersdaal
Marjolein Soonius, Clustermanager dagbesteding Werkwaard

De ondernemers Elise Sander en Daniël Ouweltjes maken al enige tijd met veel plezier gebruik van de diensten van Werkwaard. Bij Shoppartners komen de cliënten zelfs op locatie, wat een hele mooie dynamiek geeft. “Het is een enorme verrijking van onze werkplek en iedereen kijkt ook uit naar de dag waarop de cliënten komen”, aldus Elise.
Broodgodin maakt ook gebruik van de diensten van Werkwaard en deze samenwerking wordt nog intensiever wanneer ook de mogelijkheid komt om brood te bakken op deze locatie. Daniël liet de ondernemers proeven van zijn heerlijke brood.
Martine Schats heeft een adviserende rol op het gebied van Social Return On Investment en laat aan de aanwezige ondernemers zien welke mogelijkheden er zijn om sociaal ondernemen in te vullen. Naast adviseren, faciliteert Zaffier. Zij helpt bijvoorbeeld bij het maken van afspraken.

Elise Sander, manager inkoop & assortiment Shoppartners
Daniël Ouweltjes, oprichter Broodgodin
Martine Schats, SROI coördinator Zaffier

Na de presentaties krijgen de aanwezigen een rondleiding door Werkwaard. De hout- en metaalbewerking is inmiddels gevestigd op deze locatie. Op termijn wordt de huidige keuken uitgebreid voor het bakken van de broden voor Broodgodin en andere producten en ook de fietsreparatie (die nu nog op een locatie in Alkmaar is gevestigd) krijgt een plek op deze mooie locatie. Op die manier hebben ze diverse disciplines op één locatie voor de cliënten.

Foto’s met dank aan Marcel Witte.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com