Menu

Filmmacht inspireert mensen 

25 november 2021

Regisseur Shaun Voogd en producent Jesper van Langen vormen samen het creatief productiebureau Filmmacht. Dat bureau creëert en produceert video- en filmproducties waarmee verhalen van merken en organisaties verteld worden om mensen te inspireren. Ook maakten zij de nieuwe film van De Waaier. Op 20 januari 2022 is de première en dan vindt tevens de aftrap van de Doesgoed-campagne plaats. 

De kracht van Filmmacht is de combinatie van creatie (Voogd) en productie (Van Langen). Dat doen ze samen met een groot aantal freelancers. Dat zorgt voor een visueel eindproduct dat overeenkomt met de boodschap van de opdrachtgever. Daar komt het nodige bij kijken. Want voor er überhaupt een camera ter hand wordt genomen, zijn er gesprekken gevoerd over zaken als inhoud, uitstraling en doelgroep. Pas als dat goed op papier staat, volgt het filmscript en wordt een uitvoerend team samengesteld. Daarvoor maken ze gebruik van ervaren freelancers. Dat levert per opdracht een speciaal team en een uniek product op. 

“Ons bedrijf bestaat weliswaar uit twee personen, maar we werken samen met een groot aantal freelancers. Dat garandeert een stabiele basis en leidt tot een creatief  en kwalitatief eindproduct. We zijn geworteld in Noord-Holland, maar werken voor opdrachtgevers in het hele land. Het is bij ons geen kwestie van ‘U vraagt, wij draaien’, wij gaan voor een visueel verhaal met een visie die aansluit op de boodschap en de doelgroep van de opdrachtgever. Om dat te realiseren, zorgen we niet alleen voor de inhoud en de techniek, we regelen ook bijkomende zaken als acteurs, locaties, casting en de voice-over. Compleet maatwerk dus”, aldus Shaun Voogd. 

Samen met Jesper visualiseert hij de boodschap die de opdrachtgever wil uitdragen. Dat is een kwestie van een goede voorbereiding (vandaar de gesprekken vooraf) gevolgd door een mix van creatie en productie. Daarbij gaan ze bepaald niet over een nacht ijs. “Een pakkende commercial hoeft niet langer dan dertig seconden te duren, een corporate film van anderhalve minuut is lang genoeg om de gewenste boodschap over te brengen. Dergelijke producties kosten wel de nodige voorbereidingstijd. Bij ons start elke film met gesprekken over de inhoud en de gewenste boodschap, pas daarna volgt de creatieve invulling. In dat proces komen praktische zaken aan de orde als locatie, draaidagen en dergelijke. Onze draaidagen bestaan zo doorgaans uit tien uur per dag met het maken van de filmopnames. Als de essentie van het verhaal maar goed in beeld komt en de gewenste boodschap naar voren komt. Daar gaat het uiteindelijk om!” 

 
In elke nieuwsbrief van De Waaier komt een bedrijf in beeld. Ditmaal is gekozen voor Filmmacht. Die draagt voor de volgende nieuwsbrief een ander lid van De Waaier voor en stellen hen een vraag. Shaun Voogd van Filmmacht wil van algemeen directeur Rob Petri van Reyez! het volgende weten: Wat kan Reyez! doen aan digitale transformatie voor maatschappelijke organisaties die digitaal niet in hun DNA hebben en zo bijdragen aan de gedachte van De Waaier, maatschappelijke betrokkenheid.   

Foto door Richard Rood

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com