Menu

Kennisavond Fondsenwerven

Het werven van fondsen voor je organisatie kost tijd en inzet, maar als je het goed aanpakt dan kun je succesvol werven. En omdat een maatschappelijke organisatie vaak bestaat uit vrijwilligers, moet het wel efficiƫnt. Daarom organiseerden wij in samenwerking met Team Vrijwillig de kennisavond fondsenwerven.

6 oktober 2022

Waar begin je als je hebt besloten om voor je goede initiatief fondsen te gaan werven. Want de landelijke fondsen kennen we allemaal, maar er is nog zoveel meer.

Hoe dan?

Wie ga je bijvoorbeeld vragen, wat ga je vragen (want het gaat niet altijd om geld) en hoe pak je zoiets aan?  Allemaal zaken waar de hoofdspreker van deze avond een antwoord op heeft proberen te geven. “Door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde Impact-toolkit, wordt je meegenomen in alle facetten die nodig zijn om tot een goede aanvraag te komen”, aldus Ernst Millaard van de SESAM academie. Dat de kracht van dit soort avonden zit in de samenkomst van veel organisaties, bleek wel tijdens de interactie en de onderlinge gesprekken.

450 jaar Alkmaar Ontzet

Onze tweede spreker van de avond was Jacob Brouwer. Omdat we in 2023, 450 jaar Alkmaar Ontzet vieren, heeft de gemeente een budget van 150.000 euro vrijgemaakt voor lokale initiatieven. Inwoners, verenigingen, instellingen, bedrijven, scholen en clubs worden gestimuleerd om bestaande en nieuwe activiteiten te organiseren en aan te melden. Alles om er een prachtig jubileumjaar van te maken.

We kijken terug op een geslaagde avond die met een opkomst van 75 personen van ca 50 verschillende maatschappelijk organisaties goed bezocht mag worden genoemd. Wij zijn daarom blij dat we gebruik mochten maken van een collegezaal van Hogeschool InHolland.

Foto’s : La Luuz fotografie (https://www.facebook.com/laluuzfotografie)

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com