Menu

Frans Stokman Heerhugowaard BV: zo vader, zo dochters

Stokman senior (zeg maar Frans) was jarenlang het gezicht van het bekende bedrijf Stokman in Heerhugowaard. Zijn dochters Danielle en Paula hebben die rol 2,5 jaar geleden overgenomen. De twee zussen zijn letterlijk opgegroeid met het bedrijf van hun ouders. Inmiddels staan ze er aan het roer.

4 maart 2024

Frans Stokman BV in Heerhugowaard is een typisch familiebedrijf: grootvader richtte in de vorige eeuw enkele Renaultvestigingen op, zoon Frans begon in 1982 een vestiging in Heerhugowaard en nu zijn de (klein)dochters aan de beurt. “We hebben in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Die blijven we waarmaken, daarom verandert de naam niet. Ons autobedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van jonge occasions van de merken Renault en Dacia. Daarnaast verhuren en verkopen we caravans en campers. Uiteraard verzorgen we ook het onderhoud van zowel de auto’s als de kampeermiddelen. Daarvoor hebben we de mensen, de kennis en materialen in huis. Met als uitgangspunt dat we kwaliteit leveren en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Danielle Stokman.

Ontspannen in de caravan

Frans Stokman BV levert al jaren via Doesgoed een caravan waar mensen, zoals ouderen of leden van lokale sportverenigingen, een weekje kunnen doorbrengen. Het kampeermiddel wordt daarvoor gestald op een camping in de regio of geplaatst bij een verzorgingstehuis. De bewoners kunnen daar dan het ultieme vakantiegevoel ervaren. “Mijn vader is daar indertijd mee begonnen, die traditie zetten we natuurlijk voort.

Daarnaast bieden wij lokale maatschappelijke organisaties een gratis APK aan voor hun bedrijfsvoertuig. Op die manier dragen wij onze maatschappelijke betrokkenheid uit. De dankbaarheid voor deze bijdrage is groot. Het is voor ons een kleine moeite; wij kunnen een caravan in het voor- en naseizoen beschikbaar stellen, ’s zomers verhuren wij die aan klanten.”

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Service en onderhoud

“Onze markt is dynamisch. De interesse in kamperen neemt toe, de automarkt is onderhevig aan veranderingen. Op beide markten zijn we actief. We hebben een ruime keus in caravans en campers, zowel voor de verkoop als de verhuur. Het onderhoud en eventuele reparaties doen we in eigen huis. Dat geldt ook voor onze auto’s. We leveren jonge occasions die een uitvoerige check hebben ondergaan voor ze de deur uitgaan. Bij vervangend vervoer kan de klant kiezen uit diverse modellen en verschillende motoren. We voorzien een verdere groei van de elektrische auto. Dan moeten er wel meer oplaadpunten komen, die kunnen de huidige vraag nauwelijks aan. Mede daarom denken wij dat dat de komende jaren veel belangstelling zal zijn voor hybride auto’s: die hebben zowel een elektrische- als een verbrandingsmotor. Op termijn volgt mogelijk een overstap naar waterstofmotoren. Die ontwikkeling zal nog jaren duren, maar fossiele brandstoffen worden op enig moment opgevolgd door andere middelen. Wat er ook gebeurt, wij zorgen we ervoor dat onze klanten veilig kunnen blijven rijden en ontspannen kunnen recreëren.”

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com