Menu

Match in beeld

Geen gammel brik meer voor Prakkie072. Door een fantastische samenwerking tussen diverse ondernemers werd een lang gekoesterde droom waarheid.

22 januari 2024

Het kon écht niet meer. Het autootje waarmee Silvia Bos van Stichting Prakkie 072 voedsel ophaalde voor mensen en gezinnen die het nodig hebben, zakte bijna door z’n assen. De lang gekoesterde wens voor vervangend vervoer werd al jaren geleden bij Stichting Doesgoed neergelegd. Eindelijk kwam het tot een match en zo kreeg Silvia woensdag 17 januari een nieuwe auto bij Hedin Automotive aan de Helderseweg.

Op de vraag wat deze auto voor haar betekent, wordt de initiatiefnemer en bestuurder van Prakkie 072 zichtbaar emotioneel. “De wens voor een nieuw vervoermiddel is er al jaren”, zegt Silvia, die zich met haar stichting inzet voor de minima die net niet in aanmerking komen voor hulp van de bekendere hulporganisaties, zoals de Voedselbank. “Wekelijks haal ik onder meer aardappelen, groente en fruit op bij één van onze donateurs voor onze leden. Dan rijd ik soms wel met 350 kilo in mijn piepkleine autootje en neem ik verkeersdrempels schuin omdat anders de onderkant van de auto de drempel raakt.

Ralph de Kleijn van Doesgoed overhandigd de sleutel aan Silvia Bos van Stichting Prakkie 072 (foto: Fer Korver)

Ook breng ik wel eens leden naar een buurthuis in De Hoef waar ze van een gratis maaltijd kunnen genieten. Dat is in mijn autootje nauwelijks te doen; vooral oudere mensen kunnen lastig in- en uitstappen. Maar kijk nu eens! Aan beide kanten zit een schuifdeur. Nu kan ik eindelijk op een fatsoenlijke manier mensen en goederen vervoeren. ik ben zó blij en zó dankbaar dat dit is gelukt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

foto : Fer Korver
foto : Fer Korver

Dat Prakkie 072 een mobiliteitsprobleem had, wist Doesgoed al jaren. “De vraag was bekend, maar hier een match voor vinden is niet eenvoudig”, zegt Ralph de Kleijn van Doesgoed. “De kosten zijn fors, maar toen daar een oplossing voor kwam, zijn we meteen in actie gekomen en hebben met hulp van Hedin Automotive deze auto gevonden. Het geld is opgebracht door verzekeraar Athora (Zwitserleven en Reaal), die een kunstveiling onder de eigen medewerkers hield. Die kunstwerken waren ‘over’ omdat Athora Netherlands naar een ander pand verhuisde. De opbrengst was bestemd voor goede doelen; één van die doelen was Prakkie 072. Ook kan de stichting het eerste jaar kosteloos rijden, want onze partners Balans Schoonmaakdiensten, Lief Langedijk en verzekeringsmaatschappij Nh1816 hebben samen hun nek uitgestoken om dit deel te bekostigen. Wij vinden dit allemaal een geweldige match, waar veel partijen aan meegewerkt hebben. Als je dan ziet en bedenkt wat dit oplevert, zijn er alleen maar winnaars.”

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com