Menu

Wie kan Scoutinggroep Dirk Duyvel helpen met bestraten en mogelijk draineren van hun plein?

Wie kan de Magentazorg locatie De Dijckhoeve helpen aan nieuw houten meubilair voor in de tuin?

Wie kan Circusschool tevreden helpen aan een opslagruimte voor 2 aanhangers?

Bestuursleden (3) gezocht voor Wijkcentrum De Oever in Alkmaar

We zijn op zoek naar fietsen en/of fietsonderdelen om in ieder geval 80 fietsen op te knappen.

Scouting is met ruim 90 duizend leden en 30 duizend vrijwilligers de grootste jongerenorganisatie van Nederland. In Nederland zijn ruim duizend scoutinggroepen waarvan Scouting Dirk Duyvel er eentje is.

Scouting Dirk Duyvel is een land scoutinggroep in de gemeente Alkmaar. Het gebouw is gelegen in het park achter Winkelcentrum de Mare. Wekelijks komen alle leden op zaterdag bij elkaar om het scoutingspel te beleven. De leden zijn onderverdeeld in speltakken en draaien op hun eigen tijden.

Dirk Duyvel zoekt een bedrijf dat goed is in bestraten en indien mogelijk ook in het aanleggen van drainage onder de bestrating. Om het plein achter en naast het clubgebouw (ca. 60m2) opnieuw te bestraten. Op dit moment verandert het plein bij regenval helaas in een zwembad.

Wie kan Scoutinggroep Dirk Duyvel helpen aan goed straatwerk en mogelijk drainage rondom hun gebouw?

In overleg hebben zij mogelijkheden voor een leuke tegenprestatie, bijvoorbeeld:

  • een vlag in de vlaggenmast hangen;
  • een workshop pionieren;
  • een workshop praktische knopen;
  • een uitje voor de kinderen van het bedrijf organiseren.

Ja ik kan deze vraag matchen!

Magentazorg verleent zorg en ondersteuning aan ouderen in de regio Noord-Holland-Noord met zorg aan huis, revalidatiezorg en verpleeghuiszorg in 12 locaties. Elke dag zetten 1700 zorgkanjers met een écht zorghart zich in om kleur aan de dag van kwetsbare ouderen te geven. Ze stellen alles in het werk om de oudere een mooie dag te bezorgen. Vanuit het hart. Want bij Magentazorg werken ze met hun hart. Welzijn, plezier en geluk staan voorop. Magentazorg is altijd dichtbij.

Locatie De Dijckhoeve ligt in een groene omgeving in Koedijk op de grens van Alkmaar. In de sfeer van een boerenhoeve wordt hier ‘kleinschalig wonen’ toegepast. De Dijckhoeve is een zonnige, groene en fijne kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Er zijn vier woningen waar zes bewoners wonen. De Dijckhoeve staat bekend als een warme en sfeervolle locatie. De tuin nodigt uit tot een wandeling en is volledig omheind. In de stijl van een boerenhoeve heeft de tuin een kleine boomgaard, een moestuin en een kippenhok. Het terras grenst aan een aantal woningen.

Voor in die prachtige tuin zou De Dijckhoeve graag een houten bank met een paar stoelen en een houten tafel willen hebben zodat de bewoners met de verzorgenden en/of met vrijwilligers gezellig aan de wegkant kunnen koffiedrinken of een maaltijd kunnen nuttigen. Het is zo gezellig om daar te zitten bij de kippen.
Ook is dat een leuke plek om te zitten voor de bewoners als er een optreden is van een accordeonist of een gitarist en wat er maar verder mogelijk is.

Wie kan de Dijckhoeve helpen aan nieuw houten meubilair voor in de tuin?

Ja ik kan deze vraag matchen!

Circusschool Tefredo is er voor iedereen tussen de 4 en 104 jaar die met de kunsten uit het circus bezig wil zijn. Van clownerie tot jongleren en van balanceren op de bal tot aan zwaaien in de trapeze. 

Het circus is in het bezit van een heuse circustent en een tribune. Zij zoeken opslagruimte (stalling) voor 2 aanhangers in regio Alkmaar / Dijk en Waard. Aanhanger van 5 meter (tent) en een aanhanger van 6 meter (tribune). 

Wie kan Circusschool Tefredo helpen aan opslagruimte?

Ja ik kan deze vraag matchen!

Voor ons bruisende wijkcentrum in Oudorp zoeken wij enthousiaste netwerkers en doeners die zich als bestuurder willen inzetten voor een gemeenschap waarin mensen omzien naar elkaar en waarin iedereen kan meedoen. 

Ter uitbreiding van ons huidige bestuur en vervanging van een vertrekkende bestuurder hebben wij momenteel drie vacatures open staan. Voor bestuursleden met de volgende aandachtsgebieden:

* HR
* Maatschappelijk
* Financiën

Wil je meer weten wat ze precies zoeken, hoe vaak ze vergaderen, wat belangrijk gevonden wordt etc. Kijk dan even verder naar de uitgebreide vacature.

Ja ik kan deze vraag matchen!

Vanuit het project ‘FIETS’ gaat Global Goals Alkmaar niet alleen fietsen opknappen en repareren, ze gaan ook 80 dames met een migratieachtergrond leren fietsen (in samenwerking met Mare Nostrum) Als deze dames de cursus hebben afgerond krijgen ze een fiets van gemeente Alkmaar die Global Goals heeft opgeknapt met vrijwilligers. 

Voor het opknappen van de fietsen zijn onder andere materialen/onderdelen nodig. Denk aan fietskettingen, -bellen, -zadels, verlichting etc. Alles om een fiets weer dusdanig op te kunnen knappen, dat je er weer veilig en goed mee de weg op kunt.

Heb jij nog onderdelen liggen (een hele fiets mag ook, dan halen ze zelf de bruikbare onderdelen eraf) neem dan contact op via onderstaand formulier.

De fietsdocent is mountainbiker en vlogger Aaf de Boer. Zij kan wel wat hulp gebruiken. We zoeken 6 vrijwilligers (liefst vrouw) die 8 weken kunnen helpen op donderdagen van 13-14 uur bij Mare Nostrum. Als er meer aanmeldingen zijn, kunnen we de weken verdelen. Aanmelden via: contact@innovatieraadalkmaar.nl 

Ja ik kan deze vraag matchen!