Menu

Geslaagde Matchmarkt 2024

Ruim 100 matches met een maatschappelijke waarde van bijna 55.000 euro. We kunnen deze editie van De Matchmarkt wel als zeer geslaagd benoemen. Wat een fantastisch feest was het weer om dit evenement mee te mogen maken.

7 februari 2024

Wie eerder een matchmarkt van ons meemaakte weet het inmiddels: met een slag op de gong wordt de markt geopend en kan het bieden beginnen. Donderdagmiddag 1 februari hadden rond de 70 maatschappelijke organisaties uit Dijk en Waard en Alkmaar zich verzameld in eventcenter Heer Hugo in Heerhugowaard. Allemaal hadden ze hun eigen stand en velen hadden zich uitbundig aangekleed om maar zo veel mogelijk op te vallen.

De Matchmarkt is een matchevenement waar maatschappelijk betrokken ondernemers verbinding vinden met maatschappelijke organisaties. Door middel van vraag en aanbod proberen zij zoveel mogelijk matches te maken met gesloten beurzen, om zo de regio een stukje mooier te maken. Een groot aantal ondernemers was op het evenement afgekomen om te kijken of ze één of meerdere stichtingen, goede doelen of verenigingen van dienst konden zijn en zo op maatschappelijk vlak een steentje konden bijdragen. 

Wethouder Gerard Rep van gemeente Dijk en Waard en voormalig voetbalinternational en tegenwoordig technisch manager bij AZ Vrouwen Stefanie van der Gragt openden de matchmarkt. Initiatieven als deze zijn volgens Rep hard nodig in deze tijd, waarin bestaanszekerheid een belangrijk thema is.

Foto: La Luuz fotografie

Foto: La Luuz fotografie

“We moeten er niet alleen voor zorgen dat iedereen zijn rekeningen kan blijven betalen, maar ook dat we allemaal kunnen blijven meedoen in de maatschappij”, vertelde Rep in een vraaggesprek met onze ‘Chef Vriendjespolitiek’, Ralph de Kleijn. “Als gemeente zijn wij daar druk mee bezig, want we moeten allemaal de schouders eronder zetten. Ook de ondernemers. Samen moeten we zorgen voor een prachtige, leefbare gemeente.” Rep prees de matchmarkt als een prachtige manier om organisaties en ondernemers met elkaar te verbinden. “Ik ken geen andere gemeente waar ze dit zo doen.”

Daarna kon het matchen en netwerken beginnen. In anderhalf uur tijd werd er contact gelegd, overlegd en gehandeld. De hulpvragen liepen behoorlijk uiteen; de ene had juridisch advies nodig, een ander technische hulp of helpende handen en een derde media-aandacht. Wie elkaar had gevonden, vulde een formulier in en stapte naar notarissen Erik Oosterbaan en Erwin van Elst om de verbinding te bekrachtigen. Uiteindelijk werden ruim 100 matches gesloten die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigen van 55.000 euro. Daarnaast werden flink wat telefoonnummers uitgewisseld, dus het zou zomaar kunnen dat het hier niet bij stopt. “Mooi om te zien dat al die mensen elkaar weten te vinden”, aldus Rep. Wij kijken terug op een meer dan geslaagd evenement.

(Headerfoto: Marcel Witte Fotografie)
(Film: Tessa Koomen van ContentConnects)

Foto: Marcel Witte Fotografie
LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com