Menu

Glimlachende gezichten op Doesgoed Festival

 

20 april 2023

Wie al twintig jaar maatschappelijke organisaties helpt, heeft het volste recht op een klein feestje. Dat werd donderdagavond 13 april 2023 gevierd in HAL25. Sinds 2003 maakt Doesgoed (voorheen De Waaier) zich hard voor maatschappelijk betrokken ondernemen en koppelt jaarlijks dik vijfhonderd maatschappelijke organisaties met een hulpvraag aan bedrijven die kunnen bieden wat nodig is. Zo creëert Doesgoed prachtige eindresultaten én glimlachende gezichten. Die waren er dan ook volop in HAL25.

Onder meer op het podium, waar Ralph de Kleijn (Chef Vriendjespolitiek) maatschappelijk ondernemen besprak met Burgemeester Anja Schouten (Alkmaar) en burgemeester Maarten Poorter (Dijk en Waard). Poorter sprak zijn wens uit vooral om te zien naar eenzame mensen, omdat die groep groeit en veel aandacht nodig heeft. De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten pleitte ervoor om vooral mensen te ontmoeten die niet op jezelf lijken. Pas dan dicht je de kloof tussen mensen en voorkom je polarisatie. Op de vraag van De Kleijn of Schouten nog een wens heeft voor de volgende twintig jaar antwoordt ze: “Vooral doorgaan! Moedig voorwaarts doorgaan. Jullie werk is ongelooflijk belangrijk om we elkaar nodig hebben. Zet dit belangrijke werk voort.”

Na de gastsprekers op het podium bezochten bezoekers drie inspirerende workshops. Robert Jan Wille verzorgde het thema Infomerend en nam bezoekers mee in een ‘silent quiz’. Michaël van Leijen is trainer, auteur van het boek ‘Had ik dat maar eerder geweten’ en bedrijfscoach. Hij Inspireerde bezoekers. Een praatje maken is altijd prettig, maar Jeanine en Tanja van PrettigePraatjes gaan een level hoger en namen bezoekers mee in diverse vormen van Verbinden. Na die workshops was het tijd voor een afterparty om te netwerken. Dat doe je met een drankje en wat lekkers. Zo eindigde het festival van Doesgoed met vooral veel glimlachende gezichten.

(tekst Rodi Media)

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com