Menu

Bij Intratuin Heerhugowaard gaat het om groen

De verkoop van groen is de basis van Intratuin Heerhugowaard. Wie het tuincentrum bezoekt, wordt verrast door de kracht van het combineren. Alles voor tuin, huis en dier komt er op een natuurlijke manier samen. Daar zit een groene en duurzame filosofie achter. Want de directie voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor de medewerkers, maar ook voor de omgeving en de natuur.

20 maart 2023

Het tuincentrum in Heerhugowaard wordt geleid door Petra Slot van de bekende ondernemersfamilie De Groot en Slot. Die staat bekend om de familiaire bedrijfscultuur waarbij continuïteit, verantwoordelijkheid, innovatie en duurzaamheid voorop staan. Ze streven naar een langdurige, inspirerende en respectvolle samenwerking met medewerkers en klanten. De bedrijfscultuur kenmerkt zich dan ook door het relatiegericht werken met een informeel karakter waarbij medewerkers zich in een stabiele werkomgeving verder kunnen ontplooien. Het personeelsbestand van ongeveer 130 medewerkers is zeer divers. Petra Slot: “Je hoeft niet per se groene vingers te hebben om bij ons te werken, we maken gebruik van ieders kwaliteiten. Indien nodig leiden we nieuwe mensen op of begeleiden we hen. Als regel leidt dat tot een prima samenwerking. We hebben een zakelijke instelling met een menselijke inslag. Daarmee hebben we alles in huis om er een mooi bedrijf van te maken.”

De Groot en Slot Foundation

“Intratuin Heerhugowaard, Uienzaadveredelingsbedrijf De Groot en Slot en Hortimare maken onderdeel uit van het familiebedrijf. In 2019 is vanuit die bedrijven de De Groot en Slot Foundation opgericht, een onafhankelijke stichting om de maatschappelijke betrokkenheid verder uit te bouwen en te professionaliseren. Op die manier geven de aangesloten bedrijven invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Dat doen we niet alleen lokaal, we zijn actief in Rwanda, Zuid-Afrika en Brazilië. Intratuin Heerhugowaard richt zich vooral op de lokale omgeving. We ondersteunen het educatieprogramma bij de Hortus Alkmaar en het vergroenen van basisscholen. Ook steunen we diverse lokale clubs en verenigingen en waren we altijd van de partij op Beursvloeren om maatschappelijke organisaties te helpen. Daar maken we elke keer weloverwogen keuzes.”

Groei en bloei

“We maken ons ook sterk voor de natuur. Zo hebben we al jaren meerdere bassins waarin we regenwater opslaan om daarmee onze duizenden planten te bewateren. Recent zijn we overgestapt op aardwarmte, gas gebruiken we alleen voor bijverwarming als het heel koud is. En we wekken energie op met zonnepanelen. We verkopen ook bewust geen milieubelastende producten als vuurwerk, Roundup of  kunstsneeuw meer. Bestrijdingsmiddelen moeten aan allerlei voorwaarden voldoen, anders komen ze bij ons niet in het schap. Onze planten worden bij gecertificeerde kwekers gekocht. Recent hebben we het Groen Klimaatplein geopend. Daar vind je onder meer informatie over groene daken, water in de tuin en het vergroenen van je tuin met de bijbehorende planten. Ook op die manier dragen we bij aan een groene maatschappij waarbij mens en natuur centraal staan.”

Petra Slot stelt aan Brian Braas van Braas Brood & Banket de volgende vraag: Jullie hebben je onlangs aangesloten bij Doesgoed. Wat is jullie overweging om dat te doen?

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com