Menu

Kennis is macht, kennis delen is kracht!

Als je kennis wilt delen, dan doe je dat zonder er iets voor terug te verwachten. Daarom organiseerde Doesgoed op 12 mei haar eerste Kennissessie voor maatschappelijke organisaties in TAQA theater de Vest. We nodigden drie sprekers uit die belangeloos hun kennis deelden met de aanwezigen.

24 mei 2022

Veel vragen en net zoveel antwoorden

Statuten, ANBI status, diverse soorten belastingen…… nou niet de meest spannende onderwerpen , wel degelijk belangrijk voor mensen die een vereniging of stichting besturen. In die brei van een hoop letters en cijfers hebben de sprekers deze avond een beetje structuur aangebracht.

De presentaties waren afgestemd op de vooraf ingestuurde vragen van de aangemelde deelnemers. Met daarnaast pakkende voorbeelden uit de praktijk werd het een informatieve en nuttige avond.

De sprekers

De gastsprekers gaven een inkijkje in de diverse onderwerpen waar ze zelf helemaal in thuis zijn.

  • Sander Brouwer van De Hooge Waerder Accountants nam de aanwezigen mee in de soorten belasting waar je als vereniging/stichting mee te maken kan krijgen. Wanneer gaat het nog om een vrijwilligersvergoeding en wanneer is het loon (voor de loonbelasting).
  • Sabine Jansen van Van Diepen Van der Kroef advocaten nam ons aan de hand van pakkende voorbeelden mee in de aansprakelijkheid van het bestuur.
  • Erik Oosterbaan van Erkamp, Boot en Willemsen notarissen was als laatste aan de beurt en gaf een inkijkje in het opstellen of wijzigen van statuten.
Sabine Jansen
Sabine Jansen, Van Diepen Van der Kroef advocaten (foto; Keesnan Dogger)
Sander Brouwer
Sander Brouwer, De Hooge Waerder Accountants (foto: Keesnan Dogger)
Erik Oosterbaan
Erik Oosterbaan, Erkamp, Boot en Willemsen notarissen (Foto: Keesnan Dogger)
LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com