Menu

Letters met een verhaal

Achter sommige statuten gaat een mooi verhaal schuil
20 maart 2020

Statuten; het levert misschien niet de meest spannende associaties op. Toch zijn deze – voor sommigen wellicht ‘saaie’ – letters onmisbaar voor de oprichting of voortgang van een stichting. Zo ook voor Klas op Wielen, die dankzij bemiddeling van stichting De Waaier een match kon sluiten met Erkamp Boot Willemsen Notarissen voor het aanpassen van de statuten.

Klas op Wielen

Klas op Wielen biedt kinderen met ernstig meervoudige handicaps zorg en ondersteuning en brengt kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact om van elkaar leren en samen plezier te beleven. Zoals bij elke stichting moet er wel eens iets gewijzigd worden in de statuten dat vervolgens officieel moet worden vastgelegd door een notaris. En dat kost geld, geld dat eigenlijk hard nodig is om de kinderen goede zorg of ontwikkelingsstimulatie te bieden. Geld dat je liever uitgeeft aan een revalidatiemethode, een muziekles of een bezoek aan de kinderboerderij.

Groot gebaar, grote impact

Die statuten zijn voor sommigen dan misschien een hoop letters bij elkaar, hierachter gaat een verhaal schuil waarmee een initiatief als Klas op Wielen kan voortbestaan. Gelukkig vonden Klas op Wielen en Erkamp Boot Willemsen Notarissen elkaar door bemiddeling van stichting De Waaier waarbij het notariskantoor zijn diensten heeft aangeboden. Een groot gebaar met grote impact. Niet voor niets is Erkamp Boot Willemsen Notarissen al driemaal genomineerd voor de Bronzen Waaier, de prijs voor de ondernemer met een voorbeeldfunctie op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. De nominatie is tot op heden nog niet verzilverd (of ‘verbronst’) maar voor De Waaier zijn ze goud waard!

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com