Menu

Matchen bij afslag op De Veiling

29 september 2020

Maandag 5 juli was Museum BroekerVeiling het decor voor het match-event De Veiling van stichting De Waaier. Maatschappelijke organisaties uit de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk ‘veilden’ hun hulpvragen vanuit de schuiten en maatschappelijk betrokken ondernemers konden vanuit de veilingbanken hun hulp aanbieden waarna de veilingmeester een match maakte. Totaal zijn er tijdens De Veiling ruim 50 matches gesloten die komende maanden uitgevoerd zullen worden.

Mijn!

Geen kavels met aardappelen maar schuiten met hulpvragen werden er geveild in het afmijnlokaal van De BroekerVeiling

Op de plek waar in 1887 voor het eerst groente en fruit per afslag werd geveild, waren het nu geen lokale tuinders maar maatschappelijke organisaties die op de schuiten door de veilinghal voeren.  Allen hielden vanuit de schuiten een korte pitch over hun hulpvraag waarna de veilingklok ging draaien en de bedrijven met een druk op de knop konden reageren. Horizon Zorgcentrum vroeg bijvoorbeeld bankjes voor bij hun jeu de boules baan, Skatepark Straat! wilde graag hulp en materialen voor de aanleg van het nieuwe indoor skatepark, stichting hulp voor Minima N-H zocht iemand die een logo kon ontwikkelen en Wonen Plus Welzijn Langedijk pitchte voor deskundigheidsbevordering voor hun vrijwilligers. ‘Mijn’! klonk er gelukkig vaak vanuit het afmijnlokaal waardoor de klok maar een enkele keer hoefde door te draaien. Na het ‘veilen’ konden de gematchte partijen in een speeddate de benodigde informatie uitwisselen en werd de match definitief gemaakt.

Live verbinding

De Veiling was het eerste evenement sinds ruim anderhalf jaar waar ondernemers en maatschappelijke organisaties weer live in verbinding konden komen nadat o.a. De Beursvloer, het grootste match-event van De Waaier, geen doorgang konden vinden als gevolg van corona. Stichting De Waaier hoopt later dit jaar weer een grootschalig evenement te kunnen organiseren. “Dit was qua schaalgrootte voor het moment precies goed en een mooie opwarmer voor wat er nog komen gaat want dit smaakt zeker naar meer!”, aldus Ralph de Kleijn, manager van De Waaier.

Bijna 50 matches werden er tijdens De Veiling gesloten.

Foto’s door: Marcel Witte https://www.marcelwittefotografie.nl

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com