Menu

Nieuwe zomergarderobe voor minima-gezinnen dankzij Balans

“Een lichtpuntje”, zo omschrijft een van de ouders het. “Ik kom nooit in een kledingwinkel. Mijn dochter draagt de doorgeschoven kleding van haar zus die we ook weer van een nicht hebben gekregen.” Dankzij een schenking van Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten konden tientallen gezinnen die aangesloten zijn bij Stichting Prakkie 072 deze week een zomergarderobe uitzoeken bij Primark, die speciaal voor deze gezinnen een tijdslot in de winkel had gereserveerd.

2 november 2021

Een tas vol kleren

“Kijk eens wat er allemaal in de tas zit, nu geen twee shirtjes maar een hele tas vol! Dit heb ik nog nooit gehad, ik ben zo blij!” Veel kinderen hebben het geluk elk seizoen hun kasten aan te vullen met nieuwe kleding maar voor een groeiend aantal gezinnen in Alkmaar en omstreken is dit geen vanzelfsprekendheid. Dankzij een gift van Balans kunnen de kinderen eindelijk eens wat nieuws aanschaffen. Ze mochten voor een mooi bedrag kleding en schoenen uitzoeken bij de Primark. En mochten ze daar niet slagen voor schoenen dan was er een bon voor Van Haren. Dat het ook voor de kinderen een lichtpuntje was, was duidelijk: “Hij wilde zelfs naar bed met zijn Spiderman-schoenen aan”, aldus een van de ouders.

De juiste bestemming

Door baanverlies, echtscheidingen of andere gezinsproblemen kloppen er steeds meer gezinnen bij Prakkie 072 aan. De financiële hulp komt dus als geroepen. Achint Atwal, directeur van Balans, wilde graag iets betekenen voor kinderen uit minima-gezinnen en klopte bij stichting De Waaier aan voor advies over een juiste bestemming van zijn donatie. “Daar hoefden wij niet lang over na te denken, we zien hoe de vrijwilligers van Prakkie 072 zich met hart en ziel inzetten voor gezinnen die soms net tussen wal en schip vallen. Hier komt het geld 100% ten goede aan kinderen die het hard nodig hebben”, aldus Ralph de Kleijn, manager van stichting De Waaier. Een ander deel van het bedrag gaat naar Stichting Leergeld Alkmaar die gezinnen met een minimum-inkomen helpt bij de aanschaf van een fiets of laptop.

Groeiende ondersteuningsbehoefte

Het primaire doel van Prakkie 072 is om alle kinderen met een warme maaltijd naar bed te laten gaan. Langzaamaan wordt de ondersteuningsbehoefte van de gezinnen steeds groter en breder. “Na vijf jaar de stichting hoofdzakelijk met privégeld gedraaid te hebben, wat ik met alle liefde heb gedaan, kunnen we de leden nu eindelijk wat extra’s bieden zoals zomerkleding maar ook zaken als wasmiddel en shampoo of een uitdeeldoos voor verjaardagen op school”, aldus Sylvia Bos, oprichtster van Prakkie 072. Een deel van de donatie wordt bewaard voor de winter zodat de kinderen tegen die tijd een winterjas kunnen uitzoeken. Daarnaast wordt gespaard voor een busje of andere passend vervoer. “Eigenlijk zijn onze privé-auto’s niet meer geschikt voor de hoeveelheden voedsel die wjj tegenwoordig moeten vervoeren, het is onze grootste droom hier geschikt vervoer voor te vinden.”Foto’s: LaLuuz

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com