Menu

Ruim 2000 pannenkoeken voor bewoners zorglocaties op Nationale Pannenkoekdag 2021

Op vrijdag 19 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Stichting De Waaier heeft i.s.m. Stichting Present Alkmaar het netwerk van betrokken ondernemers opgeroepen deze dag ‘aan de bak’ te gaan voor de bewoners van de zorglocaties in de regio. Tientallen ondernemers en vrijwilligers hebben samen ruim 2000 pannenkoeken gebakken voor 17 zorginstellingen in de regio.

15 maart 2021

2 uur werk, 10 uur plezier

Ruim 50 ondernemers en andere vrijwilligers hebben in eigen keuken pannenkoeken gebakken voor een zorglocatie in hun eigen regio. Soms waren dat er 10 maar soms wel 200 zoals bij Brouwerij Egmond die bakte voor de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee.

"Deze actie past bij ons, wij proberen altijd lokaal betrokken te zijn", aldus financieel directeur Dietrik Emmens. Of er ook een beetje Sancti Adelberti-bier in het beslag is gegaan? "Dat verklappen we niet, dat is geheim", aldus Emmens. 
Advocaat Bas de Regt is twee uur eerder van kantoor vertrokken om aan de bak te gaan. "Het kost mij misschien 2 uur maar ik heb er zeker 10 uur plezier van." 
Dat ze met liefde gebakken waren dat proefden ze wel bij De Wittenburg in Bergen waar bewoner Jerry een heus feestmaal kreeg voor zijn verjaardag.

Traditie

Het is dit jaar de veertiende keer dat in Nederland Nationale Pannenkoekdag gevierd wordt. Er worden traditiegetrouw vooral basisscholen opgeroepen om deze dag pannenkoeken te bakken voor ouderen. In 2019 werden er maar liefst 79.000 ouderen door zo’n 75.000 leerlingen verwend met zelfgebakken pannenkoeken. Als gevolg van corona kan deze actie voor het tweede jaar op rij niet doorgaan in zijn oorspronkelijke vorm. Daarom heeft stichting De Waaier haar netwerk opgeroepen om mee te bakken en een klein geluksmomentje te bezorgen bij de bewoners van zorginstellingen. Annabel, relatiebeheerder bij De Waaier: “Op deze manier hebben we toch op een veilige manier veel impact kunnen maken. Iedereen had vandaag hetzelfde doel, het is geweldig om te merken dat iedereen op afstand toch zo verbonden is.”

Vrijdag-pannenkoekdag

Ondernemers hebben niet alleen helpen bakken, ook voor de ingrediënten en andere benodigdheden kon De Waaier rekenen op de hulp van diverse betrokken ondernemers. Met Klump’s beslag en beslag van Pannenkoekenwinkel.nl werd het de ondernemers makkelijk gemaakt én wisten ze zeker dat ze lekker gaan smaken. Ook DEEN Broekerveiling, Albert Heijn De Mare en Duys Vers sponsorden de een deel van de ingrediënten. Dankzij Jos Rood kunnen de pannenkoeken in handzame dozen worden vervoerd en geleverd aan de zorglocaties. Samen zorgden alle sponsoren en vrijwilligers voor een klein geluksmomentje bij de bewoners.

“Heerlijk, ik houd van pannenkoeken! Dit is echt een verrassing”, aldus mevrouw Van Heumen van Oudorperzand. En dat was ook te merken bij de andere bewoners. Begeleider Welzijn Valerie: “Dit gaat sneller op dan een broodje kaas! Het is echt een feestje voor de bewoners. Net als bingo gebeurt dit ook niet iedere dag.” Een enkeling was minder blij, hij mistte ‘vrijdag-visdag’ die voor deze gelegenheid naar zaterdag was verplaatst…LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com