Menu

Op de zolderkamer

Netwerk De Waaier maakt ruimte voor talent

1 februari 2021

De zolderkamer; voor sommigen het domein van de koffers en de was, voor anderen de plek waar wordt geëxperimenteerd, geoefend, gefaald en weer doorgegaan. In het schemerlicht van de zolderkamer ontstaan soms de mooiste dingen; de carrière van vele succesvolle ondernemers, musici of ingenieurs startten ooit op een zolderkamer.

Ruimte voor talent

Daar waar op dit moment de zolderkamer voor veel basisschoolleerlingen het decor is van het thuisonderwijs, wordt er op de zolderkamer van basisschool De Kring in Alkmaar gewerkt aan het onderwijs van de toekomst. De zolder van de school wordt ingericht als TAC-room (Talent, Activation en Creative) waar het draait om de disciplines techniek, expressie en moderne media. Een plek “waar kinderen kunnen werken vanuit hun talent”, aldus Ronald van den Ende, leerkracht bij De Kring en initiatiefnemer van de TAC-room. “Kinderen zijn vrij om te leren en te onderzoeken wat ze leuk vinden en wat ze kunnen. Hierbij kijken ze naar elkaar, leren ze van elkaar en ondersteunen ze elkaar.” Maar, zoals het op bijna elke zolder wel een beetje piept en kraakt, was ook deze zolder niet klaar voor ‘21st century skills’.

Hulp van De Waaier

Een likje verf van Lokat 3.0, een theatervloer van TAQA Theater De Vest, meubilair van InHolland en een afvalcontainer van GP Groot; het netwerk van stichting De Waaier ondersteunt de school en haar leerlingen door hun materialen beschikbaar te stellen voor deze misschien wel toekomstige ondernemers, musici of ingenieurs. En zo wordt ook deze zolder een plek waar zal worden geëxperimenteerd, geoefend, gefaald en weer doorgegaan, zoals het een echte zolderkamer betaamt.
 
Advies of tips nodig over hoe je in deze tijd evengoed maatschappelijk betrokken kunt ondernemen? Neem dan contact met ons op!

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com