Menu

De Waaier wordt Doesgoed!

Persbericht 20 januari 2022

20 januari 2022

Stichting De Waaier kondigt vandaag een grootse verandering aan. Sinds 2003 staat De Waaier bekend in de regio als de verbindende factor tussen maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers. Al 19 jaar doet De Waaier goed. Met trots maken zij bekend dat Stichting De Waaier per direct doorgaat als Stichting Doesgoed! 

De naam is feestelijk gelanceerd met een livestream van het Doesgoed-festival in het AZ Stadion. Met toespraken van onder anderen burgemeester Anja Schouten en voorzitter van het bestuur Frits Westerkamp is niet alleen de naam aangekondigd maar ook de start van de Doesgoed-campagne.  

De kracht van de nieuwe naam is dat direct duidelijk is wat wij als stichting doen. En daarmee doen we gelijk een beroep op de lokale ondernemers om goed te doen.

Ralph de Kleijn, hoofd vriendjespolitiek Doesgoed

Doesgoed campagne

In samenwerking met Filmmacht, Opsteker media en Raadhuis creatief bureau is er een campagne opgezet om Doesgoed in beeld te brengen. Met een nieuwe huisstijl en een fantastische en inspirerende campagnefilm gaat Doesgoed nog meer betrokken ondernemers aan maatschappelijke organisaties verbinden. Op dit moment zijn er bijna 200 ondernemers aangesloten en de stichting wil dat eind 2022 de teller op 250 staat. 

Doesgoed is inspiratie. Van stichting naar beweging, van leden naar community, van makelaar naar visie. Doesgoed is sympathiek, hoeft niet veel moeite te kosten. Juist daarom zouden ondernemers het wel even moeten doen. Wij zijn er trots op om aan die boodschap mee te werken.

Bart Verbiest, creatief directeur Raadhuis

Pannenkoek! 

Met een jaar lang Doesgoed zijn de ambities van de stichting groot. Zo is er, op de 15e editie van de Nationale Pannenkoekdag, het doel om maar liefst 5.000 pannenkoeken te bakken! Op 20 mei is de Doesgoed in Actiedag waar meer dan 100 ondernemers hun handen uit de zakken steken om klusjes aan te pakken. En – last but not least – is de Beursvloer weer helemaal terug van weggeweest! Hét evenement dat Koningin Maxima in 2014 opende belooft weer een groot succes te worden. 

Toer du Bokaal 

Het team van Doesgoed gaat maandag 24 en dinsdag 25 januari op pad om persoonlijk alle aangesloten ondernemers een prachtige Doesgoed-bokaal te overhandigen. Deze partners en vrienden van de stichting ontvangen deze bokaal als pronkstuk om te laten zien dat zij belangeloos goed doen! 

– Voor de redactie – 

Over Stichting Doesgoed: 

Stichting Doesgoed wil ondernemers motiveren om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving. Zij verbinden de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken ondernemers in een ‘match’. Bedrijven en ondernemers bieden hun diensten, kennis of materialen aan en vullen daarmee de (hulp)vraag in van maatschappelijke organisaties die daar zelf de tijd, de kennis, de expertise of het geld niet voor hebben. Met het verbinden van ondernemers met de maatschappelijke organisaties draagt Doesgoed bij aan de sociale cohesie in de regio Alkmaar en Dijk en Waard. Voor verder informatie www.doesgoed.nl

Contactpersoon 

Marco Nieuwpoort 
Marketing & communicatie 
Marco@de-waaier.nl 
Mobiel: 06-226 24 003 

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com