Menu

Promotiefilm Rode Kruis dankzij match De Waaier

Waarschijnlijk denk je bij het Rode Kruis ook aan de EHBO-post bij een evenement of hulp bij natuurrampen ver van je bed. Maar het Rode Kruis doet veel meer dan dat. Stichting De Waaier koppelde het Rode Kruis Noord-Kennemerland aan filmmaker Denzyl Martina van Social Giants die het brede spectrum van de werkzaamheden in een promofilmpje heeft kunnen samenvatten ter ondersteuning van de digitale collecteweek.

1 juli 2020

NOODzakelijk

Foto: Natasja van der Woude

Hulp aan mensen in nood, daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse, maar ook ver weg voor mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp. Corona bracht de nood die ver weg leek voor sommigen echter opeens dichtbij. “Wij bieden hulpverlening in tijden van nood en daar hebben we het nu over”, aldus Cees Kroon, voorzitter Rode Kruis Noord-Kennemerland. Eenzaamheid in zorginstellingen, voedselbanken die moesten sluiten; de gevolgen van de coronacrisis zijn inmiddels bekend. Maar ook dan is het Rode Kruis dichtbij. Dankzij hulp van de vele vrijwilligers hebben zij gezorgd voor ‘babbelboxen’ in zorginstellingen waar mensen na lange tijd hun familie weer veilig kunnen zien en spreken, zorgen voor vervoer van en naar zorglocaties en begeleiden cliënten bij hun afspraak en brengen voedselpakketten thuis bij hen die ze niet zelf mogen of kunnen ophalen.

Betrouwbaarheid en uniformiteit

Het filmpje van Social Giants moest het brede spectrum van de werkzaamheden van het Rode Kruis laten zien ter ondersteuning van de digitale collecteweek die als gevolg van corona niet huis-aan-huis kon plaatsvinden. “Met bewegend beeld proef je meer van de emoties van de mensen”, aldus Denzyl Martina. “In het filmpje probeer ik vooral de betrouwbaarheid en uniformiteit van het Rode Kruis te laten zien. Dat komt niet alleen tot uiting in de kleding en de auto’s maar ook in de manier waarop de zorg wordt verleend.” Cees Kroon: “Die betrouwbaarheid en uniformiteit kunnen we bieden omdat onze mensen goed getraind zijn dankzij de vele evenementen waar we ingezet worden. Het opleidingsniveau is hoog. Vandaar dat we nu landelijk een belangrijke rol spelen tijdens corona.”

Foto: Natasja van der Woude

“Wij hebben Denzyl”

Hoe ze het zo snel voor elkaar hebben kregen om zo’n mooi promotiefilmpje te maken krijgen ze bij het Rode Kruis regelmatig te horen. “Wij hebben Denzyl”, zegt Cees Kroon dan.Voor mij is de rol van het Rode Kruis heel belangrijk, in de hele wereld maar juist nu ook in ons eigen land. Ik vind het mooi dat ik een steentje kan bijdragen om de zorg bij de mensen te krijgen die het nodig hebben”, aldus Denzyl.

Benieuwd naar wat Denzyl nog meer doet? Kijk op de website van Social Giants.  

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com