Menu

Recordaantal pannenkoeken

Ieder jaar denken we weer dat we het maximale aantal pannenkoeken wel hebben behaald en ieder jaar worden we weer verrast. Zo ook dit jaar, we bakten met elkaar maar liefst 4500 stuks.

23 maart 2023

Vrijdag 17 maart was het weer Nationale Pannenkoekdag. Dé dag waarop Doesgoed traditiegetrouw haar ondernemers oproept om ‘aan de bak’ te gaan voor de bewoners van (zorg)instellingen. De stropdassen gingen weer af en de Doesgoed-schorten werden voorgebonden. Hoewel we ook een enkeling hebben gezien met een stropdas onder het schort. Zo weggelopen achter zijn bureau om zijn steentje bij te dragen.

Rook uit de stoppenkast

Bij de NH1816 deden ze aan ‘estafette-bakken’, iedereen kon bij toerbeurt zijn steentje bijdragen in de buitenkeuken achter het pand. “We bakken té hard”, grapte Jan Willem Swart, “want de stoppen vliegen eruit.” Gelukkig was dit snel verholpen en konden ze weer verder.

Mixen, roeren, schenken, flippen, inpakken en wegbrengen. Het opeten werd voor de cliënten een waar feestje. De postbode die net aan het werk was toen de pannenkoeken gebracht werden bij ontmoetingscentrum De Hoef, wilde maar wat graag aanschuiven. “Dát ruikt lekker”, riep hij enthousiast. “Wanneer gaan we eten?”

Vertrouwen is goed, controle is beter

Bij De Kleine Ark hadden ze een heuse ‘proces- en kwaliteitscontroller’, Hugo nam deze taak uiterst serieus. Aan het bakproces nam hij geen deel, want hij had een specifieke taak. Elke pannenkoek die in de dozen werd gelegd, moest geteld en bijgehouden in zijn administratie. Natuurlijk moest hij eerst proeven of de kwaliteit wel aan zijn maatstaven voldeed. We hebben geen klachten gehoord gelukkig.

Recordaantallen

De leerlingen van VSO De Spinaker bakten maar liefst 500 pannenkoeken voor de cliënten in de zorg. Uiteraard prikten ze zelf ook een vorkje mee. In wijkcentrum De Eenhoorn ging het net als vorig jaar als een geoliede machine. Een recordaantal pannenkoeken met een muzikale omlijsting op standje 10!

Bedankt ondernemers

We bedanken alle ondernemers en vrijwilligers die deze dag hebben bijgedragen om er een onvergetelijke editie van te maken. In het bijzonder bedanken we onze sponsoren
Ciropack
|- Stadsstrand de Kade voor het beschikbaar stellen van hun locatie
Wijkcentrum De Eenhoorn voor het beschikbaar stellen van de kookstudio
– JCI Heerhugowaard
Ronde Tafel 190 Alckmaer

Het was weer een feestje. Op naar volgend jaar.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com