Menu

Ruim 3000 pannenkoeken op Nationale Pannenkoekdag 2022

Op vrijdag 18 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Doesgoed heeft haar netwerk van betrokken ondernemers opgeroepen deze dag ‘aan de bak’ te gaan. Tientallen ondernemers en vrijwilligers hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

22 maart 2022

Bakkers klaar? Bakken maar!

Ruim 50 ondernemers en andere vrijwilligers hebben gebakken voor 24 (zorg)locaties in de regio. De maatpakken gingen uit, de koksmutsen op en de handen uit de mouwen. Er was werk aan de winkel!

Kookstudio De Eenhoorn

Een groep ondernemers van BNI-Alkmaar-luncht bakte samen 500 pannenkoeken. Met de muziek op stand 10 werd in de kookstudio van wijkcentrum ‘De Eenhoorn’ flink gewerkt, maar ook veel gelachen. Op diverse andere locaties werd ook gebakken, werden pannenkoeken geflipt en werden dozen gevuld. De kok van ‘De Bolle Buik’ bakte zelfs in zijn eentje ruim 400 pannenkoeken. Wat een enthousiasme van ons netwerk om mee te werken aan een feestje voor ouderen!

Traditie

Het was dit jaar extra feestelijk, want het was de vijftiende keer dat in Nederland Nationale Pannenkoekdag gevierd werd. Er worden traditiegetrouw vooral basisscholen opgeroepen om deze dag pannenkoeken te bakken voor ouderen. Wat in 2007 klein is begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een hele happening waarbij maar liefst 100.000 ouderen worden verwend met zelfgebakken pannenkoeken. Daarom heeft Doesgoed haar netwerk ook dit jaar weer opgeroepen om mee te bakken. Petra, maatschappelijke cupido bij Doesgoed: “Alleen de uitnodiging zorgt al voor veel vrolijkheid, het opeten voor nog veel meer blije koppies en het bakken is ook een feestje!”

Wat een feestje!

Ondernemers hebben niet alleen helpen bakken, ook voor de ingrediënten en andere benodigdheden kon Doesgoed rekenen op de hulp van diverse betrokken ondernemers. Met beslag van Klump’s Creperie en van Pannenkoekenwinkel.nl werd het de ondernemers makkelijk gemaakt én wisten ze zeker dat ze lekker gaan smaken. Dankzij Bakkerij Jos Rood konden de pannenkoeken in handzame dozen worden vervoerd en geleverd aan de locaties. Samen zorgden alle sponsoren en vrijwilligers voor een klein geluksmomentje bij de bewoners & cliënten.

“Heerlijk, ik ben gek op pannenkoeken! Dit is echt een verrassing”, aldus een bewoonster van Beschermd Wonen aan de Mauritskade in Alkmaar. Zij was ervan overtuigd dat bakker Rood ze had gebakken omdat ze in zijn dozen werden aangeleverd. Dit vergde nog even wat uitleg. De bewoners en begeleiders van magentazorg waren te gast bij Stadsstrand ‘de Kade’ in Alkmaar. Eén van de begeleiders: “Kijk onze bewoners eens genieten, het is echt een feestje voor ze”. Voor bewoner Cor ging dit allemaal volledig langs hem heen. Hij was druk met pannenkoek nummer zes……

Foto’s met dank aan La Luuz fotografie (Lucienne van der Stouwe)LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com