Menu

Sociale impact maken met je team

Teambuilding is meer dan ‘een dagje uit’. Dat zien ook steeds meer van onze aangesloten ondernemers. En wij helpen ze bij Doesgoed graag op weg om impact te maken bij één van onze maatschappelijke organisaties.

17 juli 2023

Maatschappelijke teambuilding gaat verder dan alleen het versterken van de banden binnen het team, het gaat ook om een positieve impact op de samenleving. Het geeft je daarnaast de kans om in contact te komen met mensen of organisaties met een hele andere insteek of achtergrond. In deze tijd van drukke agenda’s, luxe en hoge ambities is het goed om stil te staan bij anderen die deze mogelijkheden niet hebben.

Zo brachten wij een groep medewerkers van Silgan Dispensing in contact met Stichting Babyspullen. Deze stichting zamelt gebruikte en nieuwe babyspullen in en maakt daar babystartpakketten van. Via diverse instanties worden deze pakketten gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Omdat elk kind recht heeft op een goede start.
Daarnaast is het een duurzame gedachte om kleding wat veelal weinig gedragen is, een tweede ronde te geven.

Aangekomen werden de vrijwilligers eerst getrakteerd op een kop koffie, waarna zij werden ingezet bij het sorteren van babykleding en het verzendklaar maken van de pakketten. “We hebben een hoop kleding kunnen verwerken en een mooi inkijkje gekregen in de organisatie”, aldus Yori van Silgan.

Yori vervolgt: ‘Al met al erg indrukwekkend, met name de hoeveelheden (bruikbare) spullen die langskomen. Verbazingwekkend wat voor organisatie- en daadkracht het vergt om dit te kunnen bolwerken. We hebben een super leuke dag gehad met elkaar.

Marillia (manager van Stichting Babyspullen) vindt het geweldig hoe Silgan maatschappelijke teambuilding stimuleert en zij faciliteert graag dit soort middagen. ‘Er is veel werk verzet en iedereen had het naar de zin. Zo kunnen we nóg meer babypakketten verzorgen. Dat is toch gewoon een prachtige win-win situatie?’

Maatschappelijke teambuilding

Het geeft voldoening om wat te kunnen doen voor een ander en/of de samenleving. Daarnaast kan het de teamdynamiek versterken en de saamhorigheid vergroten door samen een klus te klaren. Wil jij als aangesloten ondernemer ook goed doen? Neem contact met ons op.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com