Menu

Sport en bewegen, goed voor iedereen.

Sport en bewegen staat voor fit zijn (of worden), erbij horen en gezelligheid. Dat werd goed duidelijk tijdens de Inspiratie op Locatie bij Health Club Tree11, waar we met 55 ondernemers te gast waren op donderdag 29 februari.

4 maart 2024

Samen met je collega’s naar de sportschool gaan, is slechts één voorbeeld van hoe we fysieke gezondheid kunnen integreren in onze dagelijkse werkpraktijk. Vitaliteit omvat meer dan alleen push-ups en squads; het gaat ook over mentale veerkracht, gezonde werkplekken en een goede balans tussen werk en privé. Hierover sprak Ben Tap van RPAnhn in zijn presentatie. Hij is bovendien zelf heel wat kilootjes afgevallen.

Sport en bewegen gaan onherroepelijk samen met een aantal positieve eigenschappen; je houdt je lichaam fit; je leert er door samen te werken; je doet er sociale vaardigheden en succeservaringen op en het geeft je het gevoel dat je erbij hoort. In onze samenleving zijn er diverse doelgroepen die niet kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod; mensen die weinig participeren of die door hun handicap of gedrag worden beperkt in hun sportmogelijkheden. Madeleine Stoop van Sport-Z vertelde hoe zij dit aanpakken om iedereen mee te laten doen.

Na de inspirerende presentatie van Brain van der Leest (eigenaar Tree11) over het ontstaan van de sportschool en Christiaan Peetoom (wethouder sport) over sporten in het algemeen in Alkmaar, volgde een rondleiding door de Health Club van Tree11. Er is op sportgebied een scala aan aanbod en mogelijkheden. Na de rondleiding was er gelegenheid om te netwerken en bij te praten. Voor de liefhebbers was er ook nog een padel-clinic georganiseerd. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Foto credits: Erik Boschman fotografie

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com