Menu

Puur Geluk Catering; Wat is geluk eigenlijk?

Vraag het aan een willekeurig aantal mensen en je krijgt evenzoveel verschillende antwoorden. Want geluk is voor iedereen anders. Je kunt het niet vasthouden; wel cadeau krijgen.

14 september 2022

“Geluk staat voor mij voor een stukje verwennen en ontlasten van mensen, zodat zij volop kunnen genieten van hun speciale moment. En voor mezelf staat het voor mijn gevoel, als ik op een gave locatie mag staan en werken aan de catering van een evenement. Want ik kom nogal eens op mooie, inspirerende en bijzondere locaties. Het mes snijdt dus aan twee kanten”. Aan het woord is Alexandra Leevendig-Huijgens van Puur Geluk Catering.

Alexandra is vijf  jaar geleden begonnen en de naam voor haar bedrijf had ze snel bedacht.  “Het unieke en het persoonlijke spreekt me enorm aan. ‘Puur’ staat voor lokale producten, eerlijke producten en verse producten. Voor minder doe ik het niet. Ik doe mijn inkopen ook op de locatie waar ik de catering verzorg. Dat kan ook in het buitenland, maar ik werk het meest in Noord-Holland.”

Maatschappelijk betrokken

“Ik ben niet alleen bezig met de geluk-beleving van mijn klanten, ik wil dat ook verder uitdragen. Geluksmomenten creëren voor mensen die niet de financiële middelen hebben. Tijdens de Pannenkoekdag van Stichting Doesgoed heb ik gezien welke impact dit heeft. Wat waren die mensen blij met de door ons gebakken pannenkoeken. Die gemaakte uren ben je kwijt, maar geluk draait om positieve emoties. En daar word ik ook weer gelukkig van.”

Het voelt voor Alexandra bijna als een plicht – als ondernemer én als mens – om te kijken wat zij kan doen om mensen in minder bedeelde posities te ondersteunen. “Als ik het kan missen, de tijd, de energie en de middelen, waarom zou ik het dan niet doen? Het is altijd een onderdeel van mijn bedrijf geweest. Voorheen moest ik dan zelf op zoek, nu ik aangesloten ben bij Doesgoed gaat dat makkelijker.”

Een beleving

“Ik werk samen met een weddingplanner en een eventplanner. Vanaf het eerste gesprek ga ik mee, zodat ik de wensen van de klant kan ophalen. Wat vind iemand zelf lekker eten, waar wordt hij/zij blij van, wat is zijn/haar favoriete vakantieland etc. Daar maak ik dan mijn menu’s bij en daar sta ik voor 100% achter. Want als het niet past bij het pure en het geluk, dan doe ik het niet. Dat zie je namelijk altijd terug. Het is geen catering, het is een beleving!”

“Ik doe grotere evenementen zoals bruiloften en daarnaast kook ik ook gewoon in een intieme setting bij mensen thuis voor vrienden of familie. Je woning wordt dan een restaurant, ik maak gebruik van jouw keuken en na afloop doe ik de afwas en wordt alles opgeruimd. En dan kun je zelf lekker nagenieten.”

Volgens onderzoek is geluk voor 50% erfelijk bepaald, 10% komt uit persoonlijke omstandigheden en 40% van je geluk heeft te maken met hoe je denkt en hoe je je gedraagt. Dat betekent dus dat je zelf flink wat invloed kunt uitoefenen op je geluk.

Alexandra stelt aan Remy de Jong van De Jong Reclame de volgende vraag: Jullie zijn al heel wat jaren aangesloten bij Doesgoed. Wat zouden jullie een bedrijf wat overweegt aan te sluiten willen meegeven/adviseren?

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com