Menu

Wat maakt Doesgoed in Actie nou zo leuk?

Die vraag legden we voor aan Daniëlle Bakker en Renée Scholten van Square Four. Lees het interview met beide dames.

21 maart 2024

Sinds 2022 is Square Four als Gouden vriend verbonden aan Doesgoed. “Dat was ook het eerste jaar dat we als directie en personeel van Square Four ons inzetten tijdens Doesgoed in Actie. Ook dit jaar wordt er weer geklust. De verwachting is dat we met ca. 50 van de 60 medewerkers meedoen”, aldus Daniëlle.

Hoe wij dat voor elkaar krijgen?

Renée vertelt daarover; “Zodra de datum van de komende actiedag bekend is, wordt deze in de planning opgenomen. Direct start dan ook de communicatie naar het personeel. Bij nieuwe medewerkers wordt het verhaal van de actiedag al tijdens de sollicitatie besproken. Zo leven we vanaf het begin van het jaar naar deze mooie dag toe.

Doesgoed in actie 2023

Wat maakt Doesgoed in Actie nou zo leuk?

“Veel van onze collega’s komen uit de regio waar Doesgoed actief is (Alkmaar en Dijk en Waard). Hierdoor komen de klussers in hun eigen buurt op plekken waar ze anders misschien niet komen. Zo waren we de afgelopen jaren bij Bos der Omarming, Zeekadettenkorps en de Hortus.

Op deze manier ontdekken we mooie nieuwe plekken en zijn de resultaten direct zichtbaar”, gaat Daniëlle verder. “Het is ook mooi dat we de verhalen achter de mooie initiatieven van de maatschappelijke organisaties leren kennen. En ondertussen doen we ook nog aan teambuilding. Vanwege het grote aantal medewerkers dat meedoet worden we verdeeld over een aantal locaties. Hoe leuk is het dan om aan het eind van de dag tijdens de borrel (door Doesgoed georganiseerd) onze verhalen te delen? Deze borrel is dan ook in plaats van onze vaste maandelijkse borrel”.

Onkruid wieden bij Bos der omarming
Rollator-wasstraat bij Oudorperzand
Zaaien bij Bos der Omarming

Een tip aan de bedrijven die ook mee gaan doen heeft Renée nog wel. “Als je twee dagen voor de actiedag nog geen belletje hebt gehad vanaf de locatie waar je aan de gang gaat, bel dan zelf even om alles af te stemmen. Wellicht moeten we nog iets extra’s doen zoals gereedschap meenemen. Voor ons is dat natuurlijk een kleine moeite en het maakt de dag zoveel succesvoller en mooier”.

Wij wensen iedereen veel plezier op de Doesgoed in Actiedag.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com