Menu

Doesgoed in Actie 2023

Maar liefst 170 afgevaardigden van ondernemingen uit de regio hebben op verschillende locaties de handen flink uit de mouwen gestoken op 12 mei tijdens
Doesgoed in Actie. Zo hebben we met elkaar heel wat maatschappelijke organisaties in de regio geholpen. Wat een topdag!

17 mei 2023

Bedankt voor je deelname!

Wat een werk is er verzet!
Poetsen, spitten, planten, scheppen, allerlei klussen kwamen voorbij. Bij het ‘Bos der Omarming’ werd hard gewerkt door een groep van 14 collega‚Äôs van Squarefour. Normaal wordt het bos onderhouden door een groep van acht vrijwilligers, dus deze hulp maakte echt het verschil. Een flinke klus, maar met mooi weer en een tafel met water en lekkers was er volop energie.

De medewerkers van Squarefour zijn hard aan het werk. (foto: aangeleverd)

Tuinklussen worden er ook opgepakt bij ‘De Kleine Ark’ in Oudkarspel door de medewerkers van ‘Raadhuis communicatie’, bij het Familiehuis Noordwest door de collega’s van ‘Van Wijnen’ en ook gingen er plantjes de grond in bij ‘Hoeve Engelenburgh’ waar BAM Wonen aan de klus was. Bij voetbalclub SVW is er onkruid verwijderd en zijn de reclameborden grondig schoongemaakt door de kanjers van Reyez! En zo waren er tal van klussen die uitgevoerd werden buiten met een heerlijk zonnetje erbij.

De volgende dag allemaal spierpijn

Er werd hard gewerkt en ook flink gelachen. (foto; Marcel Witte fotografie)

Het rolstoel duwen in het ziekenhuis, of schoonmaken in een heuse rolstoelwasstraat is nog niet zo zwaar, maar er is ook flink gespit en geploeterd. Voor mensen die normaal achter een bureau zitten wellicht een hele opgave. Maar ze lieten zich niet kisten.
Bij ‘de Groene Oase’ moest de fotograaf flink door de struiken ploeteren om bij de harde werkers te komen. Eenmaal aangekomen op een open plek met een pipowagen, zaten de medewerkers uit te rusten van het verwijderen van bramenstruiken, het afgraven en opnieuw aanbrengen van grond en het aanleggen van een bamboebos.

En zo zijn onze vrijwilligers ook op tal van andere locaties geweest om impact te maken. Soms met de collega’s van de eigen onderneming, maar ook vaak met samengestelde teams van diverse bedrijven. Zo konden de vrijwillige ondernemers ook met elkaar contact leggen onder al het werk wat verzet is. De organisaties hebben goed gezorgd voor hun vrijwilligers door koffie en lunches te verzorgen. En wij bezochten diverse locaties om de door ‘Braas Brood en Banket’ geschonken gevulde koeken en krentenbollen te bezorgen.

Lokale impact is zo belangrijk

Het doel van Doesgoed in Actie is om de regio een stukje mooier te maken en haar bewoners een geluksmoment te bezorgen. Wij vinden dat dat goed gelukt is, gezien de vele leuke reacties die we gekregen hebben van zowel de klussers als de instellingen waar geklust werd. Wij willen vooral de impact op lokaal niveau vergroten. En hoe kan dat nou beter dan de altijd drukke ondernemers een dag helemaal los te laten komen van hun werk en hun handen uit de mouwen te laten steken?

Deze klusdag organiseren we daarom jaarlijks. Wil je buiten deze dag om ‘goed doen’ met je collega’s? Dat kan natuurlijk ook. Lees hier alle informatie en neem contact met ons op.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com