Menu

Inspireren

25 november 2021

Inspireren, wat is dat nu? Inspireren is het op ideeën komen door iets of iemand. Bijvoorbeeld wie/wat uit jouw omgeving inspireert jou om iets te doen wat je gelukkig maakt? Inspireren is ook zorgen dat anderen goede ideeën krijgen.

Verbindende factor

Stichting De Waaier wil de verbindende factor zijn binnen een groeiend netwerk van ondernemers die Maatschappelijk Betrokken Ondernemen een vast onderdeel hebben gemaakt van hun bedrijfsvoering. Ons samen inzetten om de maatschappelijke organisaties minder afhankelijk te maken van tijd en geld door het beschikbaar stellen van kennis, materialen en helpende handen. Inspiratie op locatie is één van onze bijeenkomsten waarbij inspireren centraal staat.

Wereld van afval en circulaire economie

Op 9 november waren we met een groep van 50 betrokken ondernemers te gast bij GP Groot en AZ en werden we meegenomen in de wereld van afval en circulaire economie. Tijdens de rondleiding over een stukje van het immense terrein van GP Groot kregen de gasten uitleg over de werkwijze van afval inzamelen en scheiden. Het grootste deel wordt gerecycled en geupcycled. Dit afval verlaat gesorteerd en zo schoon mogelijk het terrein om verwerkt te worden in nieuwe producten. Een deel van het hout en bio-afval gaat naar de biogasinstallatie van de HVC. Op het terrein staat een gigantische sorteermachine die afval, van groot tot minuscuul, kan scheiden waardoor ook gemengd afval weer ‘bruikbaar’ gemaakt kan worden. Slechts een klein deel van al het afval blijft waardeloos over en wordt verbrand.

Kansen & inspiratie

Aansluitend werd er bij AZ door verschillende sprekers verdere uitleg gegeven over diverse onderwerpen: Dynamisch ondernemerschap, initiatieven nemen en kansen pakken waar je ze ziet. Het omzetten van afval in grondstoffen en producten. Hoe je in 4 stappen tot een circulaire onderneming kan komen. Duurzame afvalverwerking bij AZ, o.a. door gebruik van recyclebare materialen en een eigen composteermachine voor overgebleven etenswaren. Twee maatschappelijke organisaties, Vrienden van Noordwest en Het Grote Raam, sloten af met een inspirerende presentatie over de doelen waar zij zich voor inzetten.

Dit is ook waar de Waaier voor staat, ondernemers inspireren, om in dit geval met hun eigen onderneming mogelijk (verdere) stappen te zetten in duurzaam en dynamisch ondernemerschap. Inspiratie om goed te doen, waarmee zij zichzelf en een ander gelukkig kunnen maken.

Klik voor meer inspiratie en informatie over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen op de knop hieronder.

Deze column verscheen eerder in de lokale nieuwsbladen van Rodi Media.

Foto met dank aan Erik Boschman

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com