Menu

Inspireren

Doesgoed wil de verbindende factor zijn binnen een groeiend netwerk van ondernemers die Maatschappelijk Betrokken zijn en dit een vast onderdeel hebben gemaakt van hun bedrijfsvoering. Inspiratie op locatie is één van onze bijeenkomsten waarbij inspireren centraal staat. En met dit doel voor ogen kwamen wij bij Schuurman Groep in Alkmaar, al sinds het begin van het bestaan partner van Doesgoed.

27 februari 2023

Al 100 jaar een begrip in de regio

Wat een geweldige opkomst was er op 21 februari bij Schuurman Groep in Alkmaar. Het bedrijf (dat dit jaar 100 jaar bestaat) is dan ook een begrip in de regio. Alle aanwezige ondernemers werden meegenomen in de wereld van duurzame energieoplossingen. Van thuisbatterijen tot grote commerciële opslagsystemen en van inzicht in je eigen CO2 voetafdruk tot uitleg over ecosystemen.

Onze gastheer, Willem Schuurman trapte af met zijn visie op de zorgvuldige balans tussen mens, milieu en samenleving. De Schuurman Groep zet in op verduurzaming. Door de samenwerking met Indutecc Renewable Solutions leveren zij al een positieve bijdrage voor een schonere wereld en met Dutch Carbon Consultants doen zij daar nóg een schepje bovenop!

Kansen & inspiratie

De verschillende gastsprekers namen de aanwezigen mee in hun werkgebieden:
* Jeroen Panis van Indutecc Renewable Solutions is specialist in het engineeren en adviseren in zonne- stroominstallaties en batterijopslagsystemen. Hij laat de aanwezigen diverse gerealiseerde voorbeelden zien waaronder die op het dak van Schuurman Groep.
* Derek Groot vertelde over Dutch Carbon Consultants. Deze onderneming is opgericht om bedrijven te helpen om hun Carbon Footprint in kaart te brengen en vervolgens te reduceren. Wil jij weten wat je CO2 voetafdruk van je bedrijf is? Neem contact met ze op.
* De maatschappelijke pitch kwam dit keer van Cock de Vries namens Langedijk 4 Global Goals. Hij vertelde over de duurzame zaken die in onze regio plaatsvinden vanuit deze stichting.
* Judith Lub is commercieel directeur van Schuurman en daarnaast co-founder van TecFemina, de organisatie die zich inzet voor meer vrouwen in de techniek. Ze geven vanuit deze stichting veel informatie en gastlessen. En dit begint al op de basisscholen om meisjes te interesseren voor de veelzijdigheid van techniek.

Na het plenaire deel konden de gasten in groepjes met eigen ogen zien wat er zoals verteld was. Uiteraard werd deze geslaagde middag afgesloten met een netwerkborrel. Met een hapje en een drankje werd er nog volop nagepraat, afspraken gemaakt, contacten gelegd en inspiratie opgedaan.

Klik voor meer inspiratie en informatie over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen op de knop hieronder.

Foto met dank aan Keesnan Dogger

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com