Menu
20 november
Van 19:00 tot 21:00

Kenniscursus Fondsenwerving

Op 20 november, 4 en 18 december geven wij een cursus over het werven van fondsen.

Wij organiseren een inspirerende en leerzame cursus over Fondsenwerven. Deze bijeenkomsten zijn specifiek voor maatschappelijke organisaties die een concreet project hebben wat financieel nog niet (of niet helemaal) afgedekt is. Wij bieden je een waardevolle kans om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van fondsenwerving voor non-profit organisaties naar een hoger niveau te tillen. 

De cursus bestaat uit drie avonden. Voorafgaand aan de avond worden er huiswerkopdrachten verstrekt, gemiddeld gaat dit om een tijdsinvestering van ca 2 uur per opdracht.

Omdat je een doel/project hebt, maken we specifiek hiervoor een plan om fondsen te werven en bieden we je handvatten zodat je een volgende keer goed beslagen ten ijs komt.

Samen hoor je meer dan alleen. Daarom kunnen er 2 personen per maatschappelijke organisatie deelnemen. Om alle deelnemers genoeg individuele aandacht te kunnen geven, is er plaats voor maximaal 8 organisaties.  

Tijdens deze avonden delen experts uit het vakgebied hun vakkennis en praktische tips, zodat jij de tools in handen krijgt om succesvolle financiƫle werving te realiseren. Van het vinden van de juiste donateurs tot het opzetten van krachtige campagnes, je leert het allemaal!

Ben jij betrokken bij een maatschappelijke organisatie en ben je benieuwd hoe je aan gelden kan komen voor het project van jouw vereniging of stichting? Dan nodigen wij je van harte uit voor deze kennisavonden, die wij in samenwerking met de Sesam Academie organiseren.

Programma

19.00 uur : Inloop met koffie/thee
19.30 uur : Uitleg, tips en aanpak door Sesam Academie
21.00 uur : Afsluiting

Locatie

Hogeschool InHolland
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar

Als je met de auto komt, kun je gratis op het terrein van InHolland parkeren. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om jouw fiets te plaatsen. De ingang van het pand is aan de linkerzijde bij de overdekte fietsenstalling. Als je door de draaideur gaat word je daar ontvangen en de weg gewezen naar de collegezaal.

Aanmelden

Let op: het is een cursus van drie avonden, die een verbinding hebben met elkaar. Bij inschrijving dien je dus alle drie de avonden aanwezig te kunnen zijn. Op deze manier kunnen wij dit soort cursussen gratis blijven aanbieden. Anders zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. 

Aanmelden is nog geen garantie voor deelname aangezien het aantal plaatsen beperkt is.