Menu

AZ Alkmaar: winnaar Bronzen Waaier 2019

AZ Alkmaar heeft eerder dit jaar de Bronzen Waaier 2019 gewonnen. AZ was volgens de jury “een onmisbare speler in het veld van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen” en is daarmee een voorbeeld voor ondernemend Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

20 maart 2020

De Bronzen Waaier is een prijs van stichting De Waaier voor de meest maatschappelijk betrokken onderneming van de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Van de vier genomineerden wist AZ Alkmaar maar liefst 45% van de stemmen binnen te halen. Op maandag 13 januari ontving marketing manager Frank Jonker in een volle Pleinzaal van TAQA Theater de Vest de Bronzen Waaier uit handen van locoburgemeester Pieter Dijkman.

Midden in de maatschappij

De jury van De Bronzen Waaier 2019 met Frank Jonker die namens AZ Alkmaar De Bronzen Waaier in ontvangst nam.
Foto: Richard Rood

AZ werd geprezen om de belangeloze inzet voor diverse maatschappelijke projecten. “Door hun bereik is AZ tot grootse dingen in staat”, aldus het juryrapport. In alle geledingen van de organisatie wordt maatschappelijk betrokken ondernemen breed gedragen. Bovendien is het stadion van AZ al jaren het decor van De Beursvloer waar honderden ‘matches’ plaatsvinden tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De stemmers zien AZ als een club die “midden in de maatschappij” staat en zich ondanks de recente tegenslagen juist van hun sterkste kant hebben laten zien. “Een onmisbare speler in het veld van Maatschappelijk Betrokken ondernemen”, aldus de jury. Frank Jonker: “Het is geen kwestie van moeten maar van willen. We hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen.”

Genomineerden

De overige drie genomineerden voor de Bronzen Waaier 2019 waren De Geus Bouw, Erkamp Boot Willemsen Notarissen en P.J. Koper Vastgoed die allen op eigen wijze invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en zo een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de omgeving.
Door bemiddeling van De Waaier sluiten zij matches met maatschappelijke organisaties om hun kennis, kunde, menskracht en middelen vrijwillig en belangeloos in te zetten om de maatschappelijke organisaties te helpen of ondersteunen. 

Erik Oosterbaan van Erkamp Boot Willemsen Notarissen ontvangt het beeldje voor de nominatie voor De Bronzen Waaier. Foto: Richard Rood

Verkiezing

De jury, bestaande uit Piet Bruinooge (burgemeester van Alkmaar), Ellis de Boer (oprichter/manager Het Rekerhuis), Sander Brouwer (partner bij De Hooge Waerder en winnaar 2018) en Cock de Vries (adviesbureau ABCdV en winnaar 2016) hadden de vier genomineerden geselecteerd die de afgelopen jaren een voorbeeldfunctie hebben vervuld op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio. Vervolgens hebben alle aangesloten leden van stichting De Waaier hun stem uit kunnen brengen op een van de genomineerden waarbij AZ bijna de helft van de stemmen wist te ontvangen. “Een volkomen terechte winnaar” volgens locoburgemeerster Pieter Dijkman die AZ vooral prees om de projecten met scholieren.

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com