Menu

Goede Doelen Dag

In de prachtige ambiance van de Grote Kerk in Alkmaar vond op zaterdag 1 oktober de Goede Doelen Dag plaats. Deze dag kwam tot stand in samenwerking met de Lokale Goede Doelengids en stond in het teken van ‘verbinden’.  

5 oktober 2022

Vrijwilligers in de regio

Duizenden vrijwilligers zetten zich miljoenen uren per jaar in om de stad en de dorpskernen leuker, socialer, gezelliger en mooier te maken. Dit doen zij in de vele honderden maatschappelijk organisaties en initiatieven die Alkmaar en omgeving rijk is. Door deze organisaties samen te brengen met ondernemers, netwerkpartners en particulieren, ontstaat er al snel een mooie wisselwerking. Door samen op te trekken kan iets moois groeien en bereik je doelen die eerst onhaalbaar leken. 

De dagvoorzitter Naud van Geffen, mocht op zijn eerste officiële werkdag als directeur van Taqa Theater de Vest & De Grote Kerk, de dag openen en begeleiden. Hij nam de aanwezigen eerst mee in een plenair deel van de bijeenkomst met diverse sprekers. Aan het woord kwamen Gerjon Rooker van Victoriefonds, Rob Niele van Ondernemend Alkmaar en er was een videopresentatie over ‘Geven in Nederland’ aan de hand van een onderzoek gedaan aan de VU in Amsterdam.  

Geïnspireerd naar huis

Na deze informatieronde was het tijd om plaats te nemen aan de tafels. Met een tafelvoorzitter die het gesprek in goede banen leidde, kwam het tot goede en interessante gesprekken. Er zijn veel mooie connecties gemaakt en er was  tijd tekort. Er is zoveel om samen over te sparren en goede initiatieven om gezamenlijk in op te trekken. Gelukkig kon er nog nagepraat worden bij een heerlijke lunch waar de tijd goed werd gebruikt om verder te netwerken. Een geslaagde ochtend voor alle partijen!  

foto’s : Henk Hommes

LinkedIn Facebook Instagram Youtube Twitter
ANBI


© Doesgoed 2024
Webdesign en realisatie 2020: RAADHUIS.com